SEGRE

PÀDEL REPORTATGE

Una lleidatana a l'elit mundial del pàdel

Laia Bonilla ascendeix al lloc 85 del rànquing professional després de quedar tercera del món en la categoria júnior || La jugadora del Pàdel Indoor fitxarà pel Reial Club de Polo de Barcelona

La lleidatana, en un torneig del World Padel Tour.

La lleidatana, en un torneig del World Padel Tour.JCMC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Laia Bonilla (Lleida, 10-5-1999) ha entrat de ple en l’elit mundial del pàdel, després de quedar en tercera posició al Mundial Júnior, celebrat fa uns dies a Màlaga, i entrar en el quadre principal, superant la preprèvia i la fase prèvia, en una prova del World Padel Tour (WPT), el circuit professional d’aquest esport. La jugadora del Pàdel Indoor ha ascendit fins al lloc 85 en el rànquing mundial. “Fa dos setmanes estava en el 105 i a l’entrar en el quadre de 32 he pujat 30 llocs”, explica la lleidatana, que l’any passat estava classificada al lloc 140 del món.

“Vull arribar a ser professional del pàdel i els meus objectius per al proper any són estar en semifinals del Català absolut i entrar a les prèvies dels tornejos del WPT. I d’aquí a dos anys, estar en finals del Català i entrar directament en els quadres dels tornejos internacionals”, explica.

La lleidatana, que ja està en el programa ARC català, es guanya la consideració d’Esportista d’Alt Nivell

Laia Bonilla, que ha dominat el pàdel català de la seua categoria en els últims anys, ja formava part del programa ARC català per a esportistes d’elit i després del seu tercer lloc en el Mundial, fent parella amb la barcelonina Paula Manchón, entrarà a formar part de la relació d’Esportistes d’Alt Nivell que elabora el Consell Superior d’Esports.

“Gràcies a això tindré alguns avantatges a nivell acadèmic i de subvencions”, afegeix Laia, que vol estudiar INEF. Bonilla es va iniciar en el futbol als cinc anys i ho va deixar perquè “havia de jugar amb nens i no m’agradava”, als 9 anys es va passar al tenis i als 12 al pàdel. “El meu pare juga a pàdel i vaig començar a fer-ho bé.”

Laia va començar molt aviat a destacar, com ho demostra el seu palmarès: quatre vegades campiona de Catalunya per edats, dos vegades campiona d’Espanya de Seleccions Autonòmiques amb Catalunya i una vegada subcampiona, guanyadora de dos Màsters catalans i tres vegades campiona provincial. És la número u de Catalunya Júnior i la vintena absoluta.

Dedica la seua vida al pàdel, per a la qual cosa s’entrena tres hores diàries, excepte els dijous. “Aquest any hauré disputat 54 tornejos, de vegades em coincideixen dos en un mateix cap de setmana”, ja que compagina la competició en el Circuit Català de Menors, el Circuit Estatal de Menors, el Català Absolut i el Circuit Professional WPT, en el qual l’any passat va disputar quatre tornejos i en aquest ja en porta cinc, amb el que jugarà la setmana vinent a Saragossa. “Només descanso quatre caps de setmana a l’any”, explica la jugadora.

En el pàdel un jugador pot guanyar-se la vida, encara que per a això “has de ser un top ten mundial” i denuncia que “tant en els premis dels tornejos com en contractes publicitaris les dones cobrem un terç del que guanya un home. Només en el Circuit Català cobren el mateix homes i dones”.

La lleidatana, en un torneig del World Padel Tour.

La lleidatana, en un torneig del World Padel Tour.JCMC

tracking