EL MILLOREL PITJOR

Forts a domicili

L’Actel Lleida suma la segona victòria de la temporada a l’imposar-se a la pista del Clavijo || Els de Borja Comenge milloren a la segona part per emportar-se el triomf

Miki Feliu, que ahir va anotar 21 punts, controla una pilota recolzat per dos companys.DÍAZ UBIEL/LA RIOJA

L’Actel Lleida es va retrobar ahir amb la victòria, la segona de la temporada, a l’imposar-se a la pista del Clavijo (75-81), en un partit en el qual l’equip dirigit per Borja Comenge va millorar substancialment les seues prestacions a la segona meitat, després d’una primera molt fluixa. Un segon triomf que dóna un plus de tranquil·litat als lleidatans en aquest començament de Lliga marcat per les baixes.

Inici de partit molt travat, amb els equips competint en errors. L’Actel Lleida aconseguia recuperar pilotes, però els seus acabaments no eren encertats, per la qual cosa els locals van començar manant. Comenge va haver d’introduir canvis en el quintet molt aviat. Van entrar Hermet i Feliu per Mbaye i Djukanovic, que no s’estaven trobant gaire còmodes, i un triple de Feliu va posar davant els lleidatans per primera vegada. Tanmateix, Gutenius estava campant al seu aire, tant a la pintura com a l’exterior i, encara que el tècnic va situar Feliu a sobre del riojà, va ser un càstig per als de taronja. Després del seu quart triple, que significava el 20-12, Comenge va decidir parar el partit. Defensivament, els lleidatans van millorar en els últims instants del primer quart i, amb un altre triple d’un inspirat Feliu i una cistella de Rubín de Celis, van poder ajustar el marcador (20-17).

El capità va complir ahir a la pista del Clavijo aquesta xifra redona amb l’Actel Lleida a la LEB Or

Una victòria que dóna tranquil·litat a un equip que, minvat per les baixes, és capaç de guanyar dos partits en 5 jornades

L’arrancada del segon període va mantenir el guió, amb el Clavijo manant al marcador i amb l’Actel Lleida cometent massa errors, impropis d’un equip que fa uns dies plantava cara al Breogán. Va aparèixer Djukanovic, fins llavors molt desencertat, i amb un 2+1 va aconseguir empatar de nou un matx que s’havia tornat molt travat, dels pitjors fins ara (24-24). El partit va entrar llavors en una fase d’igualtat en la qual les defenses van decidir. Primer pegava un i responia el rival amb un nou cop.

Així, el tercer triple de Feliu va donar avantatge a l’Actel Lleida per primera vegada (30-31). Els de Comenge van aconseguir, com a màxim, anar-se’n tres punts a dalt gràcies als tirs lliures de Djukanovic i Feliu, però els riojans van donar la volta a la situació en els últims compassos abans del descans. Amb Stankevits sobre la pista a causa de l’acumulació de faltes de Mbaye i Hermet, els interiors locals ho van tenir molt més fàcil per anotar i donar el 39-36 al Clavijo abans que els dos equips encaressin el camí dels vestidors.

Cistella fàcil de Yates per obrir la segona meitat, que va començar amb un intercanvi de cops que va beneficiar l’Actel Lleida. Les recuperacions en defensa es van traduir en bons acabaments a l’altra cistella i va aparèixer Sutina, en el seu partit 150 amb la samarreta del club, per donar la primera renda seriosa. O almenys això va pensar Jenaro Díaz, ja que va parar el partit amb menys de tres minuts transcorreguts i el 43-47. Martí, amb dos lliures, va posar els sis de diferència, però el Clavijo va reaccionar a base d’errors visitants i va completar un parcial de 6-0 amb el qual va tornar la igualtat al marcador (49-49).

Comenge va estar a prop de demanar temps, però va confiar en els seus jugadors i van respondre. Penetració de Rubín de Celis i triple estratosfèric de Djukanovic, acompanyat a més d’una falta sobre Mbaye. Tot això es va traduir en un parcial de 7-0 i la màxima diferència en tot el partit per als lleidatans (49-56). Semblava que l’Actel Lleida començava a encarrilar la segona victòria de la temporada, però res més lluny de la realitat. Dos tirs lliures de Quintela i Cabot, a banda d’un triple sobre la botzina del primer, van tornar el duel a la igualtat a falta de deu minuts per al final (54-56).

No va començar gens bé l’Actel l’últim quart, tant que Comenge va haver de demanar temps al minut i mig (58-58). Dujanovic va aparèixer amb la seua especialitat, els triples, per tornar a desfer la igualtat, va contestar Cabot i li va replicar Feliu. Moments de tensió. Rubín de Celis també es va apuntar a la festa des de l’exterior i el Clavijo va veure com l’Actel Lleida començava a enlairar-se (65-71). Llançats a buscar la victòria, els de taronja van assolir els 9 com a màxima diferència després d’una cistella de Martí (66-75).

Però com era d’esperar els riojans no es van donar per vençuts i a base de treball van arribar a situar-se a quatre punts i amb possessió a falta de 31 segons (73-77). L’intent de triple de Coggins no va entrar i el rebot el va capturar Feliu, que només va anotar un tir lliure, donant emoció. Però el Clavijo va perdre la pilota i a més Gutenius va cometre una antiesportiva sobre Ogungbemi, que va sentenciar des de la línia de lliures per al 75-81 final.

Karena i Hermet són convocats per les seleccions El neozelandès Mike Karena i l’estonià Kregor Hermet han estat convocats per les seleccions dels seus respectius països per disputar els primers partits de classificació per al Mundial 2019, previstos per al novembre. En el cas de Nova Zelanda, té un doble compromís davant de Corea del Sud a Wellington el 23 de novembre, i a Hong Kong el 26. Mentrestant, Estònia jugarà el 24 a Tel Aviv contra Israel i el 27 contra la Gran Bretanya a la ciutat de Tallinn.