SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI D?AUSTRÀLIA

Màrquez firma la setena 'pole'

Va avantatjar en més de 3 dècimes Viñales, amb Dovizioso onzè || Àlex va aconseguir la sisena plaça en Moto2

Marc Màrquez va ser el rival a seguir per la resta de pilots de la categoria reina.

Marc Màrquez va ser el rival a seguir per la resta de pilots de la categoria reina.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez va fer un pas al capdavant devers un nou títol de MotoGP al firmar ahir la pole del Gran Premi d’Austràlia, la setena de la temporada, i deixar el seu màxim perseguidor per la corona mundial, l’italià Andrea Dovizioso, a l’onzena plaça. El lleidatà va aconseguir el millor temps amb suficiència, ja que va avantatjar en més de tres dècimes de segon el següent classificat, el gironí i aspirant al títol Maverick Viñales, mentre que el francès Johann Zarco va completar la primera línia. El pilot de Cervera es troba en una posició òptima per intentar rescabalar-se de la mala sort de l’any passat, quan va caure mentre era líder de la carrera, i de la derrota que la setmana passada li va infligir Dovizioso al circuit japonès de Motegi.

Encara que Aleix Espargaró va ser qui va marcar les referències durant bona part de l’última sessió lliure, Màrquez va acabar liderant també aquesta taula de temps, en la qual Dovi va ser sisè al tenir una caiguda sense conseqüències. Valentino Rossi i Jorge Lorenzo, que va caure durant la tercera tanda lliure i, a més de contusions, va patir un esquinç al peu esquerre, es van veure obligats a anar a la Q1, de la qual només l’italià va aconseguir sortir victoriós.

Va marcar la pauta en la Q2 i va firmar el seu millor temps a la penúltima volta, amb Dovi a més d’un segon

En la tanda definitiva, l’italià Andrea Iannone va ser el primer líder a aprofitar-se del rebuf de Màrquez, que es va posar segon malgrat realitzar ell tot l’esforç en la volta de llançament, però en la següent, en la tercera, va recuperar la plaça amb un temps d’1:28.884. Poc després era el francès Johann Zarco qui batia el lleidatà en 140 mil·lèsimes de segon per arrabassar-li la primera posició, que després passaria a mans de Viñales. Però en pista encara hi havia Marc, que en la seua penúltima volta va aconseguir recuperar la primera plaça amb 1:28.386, quedant Dovizioso onzè a més d’un segon. Rossi només va poder ser setè i Dani Pedrosa, dotzè.

En Moto2, l’italià Mattia Pasini va marcar la pole, mentre que Àlex Màrquez partirà des de la sisena posició, just darrere del seu company i líder del Mundial Franco Morbidelli.

En Moto 3, Jorge Martín va ser el més ràpid i Joan Mir, tercer, podria proclamar-se avui campió.

“Dovi surt una mica endarrerit, però a Motegi també partia novè” Marc Màrquez va advertir després de la sessió d’ahir que no pensa relaxar-se malgrat haver aconseguit la pole i que el seu principal rival pel Mundial, l’italià Andrea Dovizioso, surti onzè, ja que al Japó també partia des de darrere i va aconseguir atrapar-lo i guanyar. “Estic content amb aquesta pole, però la carrera és diumenge. És veritat que Dovi està una mica endarrerit a la graella, però també a Motegi partia novè. Hem d’esperar i veurem quin temps fa, perquè sembla que serà una cosa inestable com en els entrenaments. Donaré el cent per cent i a apretar des del principi fins al final”, va assenyalar el lleidatà, que manté 11 punts de renda.

tracking