EL MILLOREL PITJOR

A punt per a la Copa

El Lleida protagonitza una remuntada èpica davant del Cornellà, aixecant un 0-2 després del descans, i se situa tercer abans de rebre la Reial Societat || Iván Agudo, far de l’equip amb dos gols i una assistència

Iván Agudo celebra, perseguit per Marc Nierga, el seu gol de penal que significava el 4-2 i consolidava la remuntada èpica davant del Cornellà.AMADO FORROLLA

El Lleida Esportiu, en un vespre màgic i que passarà a la història de les seues estadístiques, va aixecar un 0-2 després del descans i va endossar quatre gols a un Cornellà que va esborrar del camp en el segon període. L’equip blau aconsegueix així ascendir a la tercera plaça del play-off i enfila la setmana pletòric d’ànim i mantenint la bona forma abans d’enfrontar-se dijous en la Copa del Rei a tot un Primera divisió com la Reial Societat. Ningú va simbolitzar com Iván Agudo la reacció furiosa no exempta de qualitat de l’equip a la segona meitat. Dos gols, una assistència i un penal comès sobre ell que el mateix Iván es va encarregar de transformar. El seu talent, el de Joel Huertas i l’enorme desplegament físic de tots van esfondrar un Cornellà que es va adormir en els llorers al sentir-se vencedor en el minut 7 quan de forma sorprenent guanyava per 0-2. En una segona part de futbol “de carrer”, com va definir molt gràficament el tècnic Gerard Albadalejo, el Lleida va aconseguir els tres punts per fe, per intensitat i per esperit de grup. Una remuntada èpica com és passar d’un 0-2 a un 4-2 en només 45 minuts també s’explica per una gran comunió dins del vestidor.

El Lleida es va veure sorprès d’inici per un gol olímpic, que es van empassar la defensa i Diego Rivas, i gairebé tot seguit per un segon gol visitant després d’un error en la passada d’Aitor Núñez. Un càstig semblant hauria descompost l’equip més ferm i a la primera part els blaus, lents i imprecisos, ho van acusar, ja que amb prou feines van portar perill a la porteria del lleidatà Craviotto.

Albadalejo, que va apostar d’inici per un 4-4-2, no va esperar esdeveniments i en el descans va introduir Valiente per Mousa i Huertas per Andriu. Uns canvis que van derivar en un 4-2-3-1 i que, afegits a l’arenga que va fer al vestidor als jugadors, van possibilitar la reacció des del primer minut de la represa. El Lleida, a més, va aconseguir el més difícil, que era igualar el marcador (2-2) en tot just set minuts. Amb això tornava calcat al Cornellà el cop rebut a la primera part i, amb molts minuts davant encara, es llançava per la victòria.

L’equip lleidatà va ser amo i senyor de la segona part, però en uns minuts frenètics, gairebé d’anar amunt i avall després del 2-2, el Cornellà podia haver assestat el cop definitiu. En una ràpida acció, Cortés es va plantar a l’àrea però en lloc de xutar va voler cedir la pilota a un company i va perdre l’ocasió de gol i també la brúixola dels visitants, que ja no van tornar a donar senyals de vida en atac.

Els últims deu minuts van ser de pur deliri. El Lleida es va llançar a buscar el Cornellà com un caçador busca la seua presa i la grada va esclatar de joia amb dos gols més, la qual cosa vaticina els millors auguris per a la Copa.

UN PER UN

• IVÁN AGUDO.

EL MILLOR ★★★★

Enlluernador. Va marcar dos gols, va fer l’assistència de l’1- 2 i va provocar el penal que ell mateix va transformar.

• DAVID RIVAS

OCIÓS ✩

Amb prou feines va tenir feina però es va empassar la pilota en el gol olímpic des del córner.

• AITOR NUÑEZ

NERVIÓS ✩

El seu error en la jugada del 0-2 el va condicionar perquè se’l va veure nerviós i descentrat.

• ENEKO

FERM ✩✩✩

Bon partit del central lleidatà anticipant-se sempre al perillós Enric Gallego.

• MOUSA

IMPRECÍS ✩✩

Va anar moltes vegades endavant però li va faltar més precisió en el moment de la passada.

• TRILLES

IMPECABLE ✩✩✩

Es va complementar molt bé amb Eneko i a la segona part va aguantar molt bé en defensa.

• ANDRIU

SACRIFICAT ✩✩

Malgrat l’esforçada primera meitat va acabar substituït en el descans per raons tàctiques.

• PUMAR

POTENT ✩✩✩

Bon partit, cobrint bé la banda i alhora participant en el joc ofensiu.

• JORGE FÉLIX

ENRATXAT ✩✩✩

Va mantenir un partit més el seu idil·li amb el gol. El seu 1-2 va resultar clau en la remuntada.

• MARC NIERGA

VALENT ✩✩

Continua negat amb el gol però va demostrar un punt d’honor al jugar amb una bretxa al cap.

• MANU MOLINA

TREBALLADOR ✩✩

Es va multiplicar en el segon temps i fins i tot es va atrevir a buscar la rematada des de lluny.

• JOEL HUERTAS

BRILLANT

: Va revolucionar l’equip. Gol i dos controls de cine.

• VALIENTE

SEGUR

: Va donar consistència al joc sortint de darrere.

• BOJAN

INSISTENT

: Només li va faltar marcar.

• Iván Agudo celebra, perseguit per Marc Nierga, el seu gol de penal que significava el 4-2 i consolidava la remuntada èpica davant del Cornellà.