ATLETISME CURSES POPULARS

Festa atlètica a Mollerussa

Més de mil participants en les proves de la 30 edició de la Mitja Marató || El Jaafari i Laia Andreu van ser els guanyadors de la distància de 21 quilòmetres

La carrera de llarga distància de la Mitja Marató de Mollerussa, amb 21 quilòmetres de recorregut, va reunir prop de 800 atletes.JOAN GÓMEZ

La Mitja Marató de Mollerussa, la cita més veterana de la província, va assolir ahir la trentena edició reunint més de mil participants entre les proves de llarga i mitja distància, a banda dels petits atletes de les carreres infantils. L’organització de la Mitja, a càrrec de l’AA Xafatolls i l’ajuntament de Mollerussa, va reunir un cartell de luxe, amb la participació d’atletes olímpics com Eliseo Martín i altres de destacats com Abderrahim El Jaafari, campió de Catalunya de cros, i Mireia Sosa, dos vegades campiona de marató.

Precisament, El Jaafari (La Sansi) va ser el guanyador de la prova reina de 21 quilòmetres en categoria masculina, amb un crono de 1:08:46. Ricard Pastó (Xafatolls) va entrar en segona posició, a 32 segons del vencedor, amb Eliseo Martín (Hinaco Monzón) completant el podi a 55 segons d’El Jaafari. D’altra banda, en categoria femenina, la vencedora va ser Laia Andreu (CA Granollers), que va acabar la prova en un temps de 1:19:07. Mireia Sosa (Xafatolls) va aconseguir la segona posició, entrant a 4:07 de la guanyadora, mentre que Núria Serra (Hinaco Monzón) va ser tercera a 6:02 de la primera. Quant a la prova de 5 quilòmetres, el vencedor en categoria masculina va ser Toni Baños (Avinent Manresa), amb un crono de 15:42, seguit del seu company Albert Baronet, a només tres segons. Va completar el podi Ramon Linares (CA Granollers), a 25 segons. En categoria femenina, la victòria va ser per a Júlia Ollé (Facvac Valls), amb un registre de 19:51. En segona posició va entrar Lorena Cubillas (Avinent Manresa) a 19 segons, i Núria Ribalta (Xafatolls) va completar el podi, entrant a 40 segons de la vencedora. Destaca també la victòria de Josep Domènech (Docu Lleida) en la prova de cadira de rodes, amb un temps de 1:08:51, superant en 2:31 Jordi Torné (Llimasoles).

El campió estatal de 2.000 obstacles va ser el guanyador dels 5 km al costat de l’atleta del Valls

A més de participar en la Mitja, Eliseo Martín va protagonitzar dissabte una sessió d’entrenament per als atletes al Parc de la Serra amb un altre olímpic, Nacho Cáceres.