SEGRE

FÓRMULA U GRAN PREMI D?ESTATS UNITS

Hamilton frega el títol mundial

Guanya a Austin davant de Vettel i Raikkonen, i n’hi ha prou amb un cinquè lloc a Mèxic per ser campió || Sainz acaba setè en el seu debut amb Renault i Fernando Alonso torna a abandonar

Lewis Hamilton i Sebastian Vettel pugnen per la primera plaça en el moment de la sortida del Gran Premi dels Estats Units.

Lewis Hamilton i Sebastian Vettel pugnen per la primera plaça en el moment de la sortida del Gran Premi dels Estats Units.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lewis Hamilton (Mercedes) va aconseguir ahir la seua novena victòria de la temporada en el Mundial de Fórmula 1 després d’imposar-se amb autoritat en el Gran Premi dels Estats Units, dissetena prova del calendari, en la qual Carlos Sainz va brillar en el seu debut amb Renault i Fernando Alonso (McLaren) va patir un nou abandó. Hamilton afrontava ahir la seua primera opció de ser campió, però Sebastian Vettel (Ferrari) no va fallar i el va secundar en una carrera amb final polèmic, perquè els comissaris van treure el podi a Max Verstappen (Red Bull), que en els compassos finals l’hi havia arrabassat al finlandès Kimi Raikkonen (Ferrari).

Sigui com sigui, és encara més improbable que no hi hagi un guanyador del Mundial que no sigui el pilot de Mercedes, el monoplaça del qual és molt superior als bòlids rojos en l’actualitat i que amb aquest triomf va donar un altre títol de constructors a l’escuderia alemanya. Hamilton compta amb 66 punts d’avantatge i en té prou amb ser cinquè a Mèxic sempre que el seu principal rival s’imposi.

El líder del campionat va ser el gran dominador d’aquest Gran Premi dels Estats Units, que va conquerir per quart any seguit i que no va tenir excessiva emoció. Usain Bolt va ser l’encarregat de donar la sortida i com un llamp va sortir un Vettel que sabia que havia d’arriscar. Hamilton va intentar tancar l’alemany, però finalment aquest va trobar via lliure per agafar les regnes. Tanmateix, Vettel mai no va obrir una distància prou important per batre la constant “fletxa platejada”, que va prendre el comandament en la sisena volta i ràpidament va demostrar la seua potència per obrir buit. Les primeres entrades a boxes no van canviar gaire un guió que només Verstappen, que va sortir setzè, va intentar variar amb una agressiva estratègia i pilotatge i que fins i tot va arribar a liderar durant unes quantes voltes. Però Hamilton el va acabar per superar amb facilitat i ja va liderar fins a la bandera de quadres, sense que ningú l’inquietés. Carlos Sainz va tenir un gran debut amb Renault. Encara que va perdre la plaça amb Fernando Alonso a la sortida, Sainz va poder tornar a atansar Renault als Force India, amb els quals va mantenir un bonic duel. Menys fortuna va tenir Alonso, que havent donat símptomes d’optimisme, la mecànica va tornar a arruïnar-li altre cop la carrera, i va firmar el novè abandó de l’any. A la volta 24 el seu monoplaça va començar a alentir-se, Sainz el va avançar i el d’Oviedo no va tenir més remei que enfilar el camí dels boxes.

“No m’ho puc creure, 6 o 8 punts més a les escombraries” “No m’ho puc creure, 6 o 8 punts més a les escombraries”, es va queixar Alonso a la ràdio després que l’enginyer li digués de dur el cotxe a boxes. “Un problema al motor”, va dir l’asturià, que va començar a perdre velocitat. “Estaria bé saber quina estratègia portem, perquè així utilitzem d’una manera o una altra els pneumàtics, som en el pla B?”, va ser un altre missatge seu, perseguint Ocon després d’una sortida espectacular en què va pujar al 7è lloc. La resposta de l’enginyer va ser afirmativa, però Alonso li va recordar que la informació que li cal no és puntual i menys de la gent del darrere. “Que ve Pérez a 2.4? No m’importa, ja el veig pels miralls”, va dir poc abans d’abandonar.

Lewis Hamilton i Sebastian Vettel pugnen per la primera plaça en el moment de la sortida del Gran Premi dels Estats Units.

Lewis Hamilton i Sebastian Vettel pugnen per la primera plaça en el moment de la sortida del Gran Premi dels Estats Units.EFE

tracking