El Barça sentencia

Còmoda golejada a Múrcia amb un equip format pels menys habituals i del planter, que deixa l’eliminatòria de setzens de la Copa encarrilada || Alcácer, Deulofeu i Arnáiz, que van formar ahir el trident d’atac, van ser els autors dels tres gols

José Arnáiz va debutar amb el primer equip marcant un gol.

José Arnáiz va debutar amb el primer equip marcant un gol.EFE

El Barça va derrotar ahir sense problemes el Múrcia (0-3) en el partit d’anada de setzens de final de la Copa, gràcies als gols d’Alcácer, Deulofeu i el debutant José Arnáiz, que va tancar el compte amb una puntada excepcional, des de fora de l’àrea, a mitja hora per al final.El quadre d’Ernesto Valverde segueix endavant. Li és igual la competició i ahir es va prendre molt seriosament la visita al Múrcia, un equip que no passa el seu millor moment. Els murcians, setzens en el Grup IV de la Segona divisió, no van posar oposició a un Barça al qual li va funcionar a la perfecció l’anomenada segona unitat. Només l’Atlètic de Madrid, en el seu flamant Wanda Metropolitano, ha estat capaç fins al moment de rascar alguna cosa davant d’aquest Barça que suma dotze victòries en tretze partits oficials fins a la data, entre Lliga, Lliga de Campions i Copa. Els blaugranes, sense escarafalls ni un futbol brillant, van ser molt efectius en terres murcianes, encara que van haver d’esperar al límit del descans per celebrar el primer gol de la nit. El primer avís, als vint minuts, el va donar Vermaelen. El central va entrar amb tot per rematar un córner d’Aleñá, però, inexplicablement, no va poder dirigir la rematada des de pràcticament la mateixa línia de gol. El Barça va insistir per la dreta amb un incisiu Deulofeu, que va anar de menys a més. Paco Alcácer, amb una primera rematada, va posar a prova Santomé, que va respondre bé, però el davanter no va fallar en el segon intent. Alcácer, que havia jugat molt poc durant aquest inici de temporada, va ser capaç de posar el cap en una sensacional centrada de Deulofeu. L’ex del València va batre Santomé i va tranquil·litzar la banqueta blaugrana, que va encarrilar el partit quan més falta li feia. El gol va aniquilar completament un Múrcia que va intentar treure a la llum el seu repertori, amb una fèrria defensa. Nadjib ho va buscar amb una jugada individual que va culminar Llorente amb un xut molt alt a la mitja hora, i fins i tot una acció de Molinero va posar en qüestió Mascherano a l’àrea. Però no hi va haver manera de batre un Cillessen que també va gaudir dels primers minuts de la temporada i va fer-ho a un gran nivell.

A la segona meitat, el Barça va sortir decidit a resoldre l’eliminatòria o deixar-la molt més encarrilada. Un dels que més ganes va posar-hi va ser Deulofeu, que va marcar el 0-2 després d’un dríbling a la banda dreta i una definició de molts quirats. Tot seguit, tot just tres minuts després, el debutant Arnáiz va aconseguir el 0-3 amb un xut sensacional des de fora de l’àrea. Arnáiz va jugar molt còmode en el segon temps. Es va treure els nervis de l’estrena i va ser molt més participatiu. És més, el gol li va donar ales. Fins i tot es va atrevir amb una ruleta dins l’àrea que va arrancar el crit de sorpresa del públic murcià. La mitja hora final va deixar molt poc a l’equip de Valverde, que va aprofitar per donar més minuts i moure la banqueta. L’entrenador del Barça va donar entrada a Sergi Roberto i Rakitic, que van donar aire a Deulofeu i Aleñá, que, especialment en el primer temps, va estar participatiu en la seua posició natural d’interior. A més, l’entrenador blaugrana va donar l’oportunitat en els últims minuts a Marc Cucurella, que també es va estrenar com a debutant en el primer equip del Barça. Salva Chamorro, exjugador del Lleida Esportiu i també del filial blaugrana, va tenir un mà a mà gairebé al final del partit, però no va canviar el marcador de la Nueva Condomina. Tampoc va trobar el gol de l’honor Elady, que va poder escurçar distàncies després d’una bona jugada de l’atac murcianista, però es va trobar amb la bona resposta de Cillessen. L’amor propi dels de casa va fer que el Múrcia acabés l’encontre bolcat i Elady va disposar d’una nova ocasió claríssima per a l’1-3. El seu xut a boca de canó va ser rebutjat per un Cillessen que va respondre bé les vegades en què es va veure exigit. Les dos últimes ocasions del partit van ser per als blaugranes Denis Suárez i Alcácer, però el marcador ja no es mouria i el Barcelona té sentenciat el pas als vuitens de final, malgrat tenir al davant el partit de tornada. Els de José María Salmerón es van quedar amb les ganes, però tindran l’ocasió de jugar d’aquí a un mes al Camp Nou, encara que també hauran de començar a centrar-se en el seu mal moment a Segona B.