SEGRE

Márquez, primer assalt matemàtic al títol a Malàisia

En el cas de no poder guanyar la cursa, n’hi ha prou que Dovizioso no sumi vuit punts o més que ell

Marc Márquez amb la seua Honda.

Márquez, primer assalt matemàtic al títol a MalàisiaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Marc Márquez protagonitzarà aquest cap de setmana el seu primer assalt matemàtic al títol mundial de MotoGP amb la disputa del Gran Premi de Malàisia, al circuit de Sepang. Márquez no arriba a un circuit massa propici per als seus interessos ja que en el traçat malai només ha guanyat en una ocasió, el 2014, mentre que l’any del seu debut va ser segon en aquest escenari, en el qual l’últim guanyador, precisament, ha estat el seu gran rival pel títol mundial, l’italià Andrea Dovizioso.

El pilot de Repsol Honda va marxar d’Austràlia amb un avantatge de 33 punts, quan resten per repartir-se un total de 50 punts i gairebé totes les probabilitats matemàtiques li somriuen si bé, òbviament, la millor d’elles, tal com ell s’ha cansat de dir al llarg de tota la temporada, passa per dependre de si mateix.

De ser així, si depèn només d’ell i aconsegueix la victòria, el títol de campió del món de MotoGP del 2017 portarà el seu nom, encara que hi ha una sèrie de variables i totes elles passen bàsicament perquè Dovizioso no sumi vuit punts o més que ell, ja que en cas d’empat, si Dovizioso guanyés les dos carreres que resten per disputar-se, el títol seria per a l’italià per tenir un triomf més que ell.

Per la qual cosa el millor plantejament del pilot de Repsol Honda passa per guanyar la cursa o quedar per davant de Dovizioso i en cas contrari, controlar el seu rival per acabar amb la diferència de punts necessària com per proclamar-se campió del món abans d’arribar a la cursa de la Comunitat Valenciana.

El traçat de Sepang, amb dos llargues rectes, és un escenari propici per a les motos veloces, i la Ducati ho és, per la qual cosa a priori podria ser un bon lloc perquè Andrea Dovizioso recuperés alguns punts després del desastre que va suposar per al fabricant de Borgo Panigale i en particular per a ell, la cita de Phillip Island, però les seues opcions al campionat ja no depenen només d’ell.

tracking