SEGRE

ATLETISME CURSES DE MUNTANYA

Naix l'Ultra Trail Terres de Lleida amb caràcter solidari

Ja ha recaptat 1.000 euros per a la investigació de malalties mentals

La prova, presentada ahir a la Diputació, combinarà l’esport amb el vessant solidari.

La prova, presentada ahir a la Diputació, combinarà l’esport amb el vessant solidari.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Esport i solidaritat tornen a anar de la mà en la primera edició de l’Ultra Trail Terres de Lleida, que es disputarà aquest dissabte 28 d’octubre per senders i pistes forestals de la Noguera. Serà una prova amb dos traçats, un de més exigent de 95 quilòmetres i un altre més light de 49 que discorrerà per Sant Llorenç, el monestir de les Avellanes, Vilanova de la Sal, Alòs de Balaguer i Camarasa, i amb un clar objectiu: recaptar fons per destinar-los a la investigació de les malalties mentals, en concret del trastorn límit de personalitat. “Tota ajuda és benvinguda perquè la investigació requereix, desgraciadament, finançament, i més per a aquest tipus de malalties poc conegudes”, va indicar Josep Maria Bosch, representant de l’IRBLleida.

Fins a la data ja s’han recaptat uns 1.000 euros, entre les inscripcions i donacions particulars, que aniran destinats a l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida. “Volíem donar veu a aquest tipus de malalties i, al marge de la iniciativa de recaptar fons, també hem previst que cada participant portarà al dorsal el seu nom i el d’una persona afectada per aquesta malaltia, de tal manera que quan passi per moments de fatiga, pensi que està corrent per aquella persona perquè li doni forces”, va indicar Xavi Thai, director de la prova.

La primera edició de la prova tindrà un circuit llarg de 95 quilòmetres i un altre de més curt de 49

L’Ultra Trail Terres de Lleida, que sortirà des de Sant Llorenç de Montgai a les set del matí de dissabte i és prevista l’arribada del primer corredor de matinada, ja compta amb una participació de prop de 230 corredors, una cinquantena en la distància llarga i una mica més de setanta en la curta, dels quals un trenta per cent són de fora de les comarques de Lleida.

Els participants hauran de salvar un fort desnivell, que serà de gairebé 5.000 metres en la distància Ultra i de 2.800 en la Half.

tracking