SEGRE

FUTBOL BASE

Un prebenjamí falla a propòsit un penal perquè no ho era

El prebenjamí C del Balàfia va fallar a propòsit un penal davant del Bordeta a l’apreciar que no ho era || El tècnic Millán va ordenar que el llancessin fora

A la dreta, Alberto Millán, amb l’equip prebenjamí C del Balàfia, i l’ajudant, Ayoub (esquerra).

A la dreta, Alberto Millán, amb l’equip prebenjamí C del Balàfia, i l’ajudant, Ayoub (esquerra).UE BALÀFIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“El futbol en nens petits ha de ser un esport d’aprenentatge i diversió. Aquí formem persones, abans que futbolistes”, afirma amb rotunditat Alberto Millán, entrenador de l’equip prebenjamí C de la UE Balàfia. I no són només paraules. El cap de setmana passat, durant un partit al camp de la UE Bordeta, va demostrar amb fets aquesta decidida aposta per la formació i el joc net. En el transcurs de l’encontre Bordeta-Balàfia del Grup 3 provincial de la categoria prebenjamina, els visitants van fallar a propòsit un penal per no treure profit d’una decisió arbitral errònia.

Un jugador del Bordeta va agafar la pilota amb la mà al considerar que havia sortit fora i, quan va anar a col·locar-la per posar-la en joc, l’àrbitre va decretar penal. “Llança-la fora, Joel, això no ha sigut penal”, va cridar el tècnic del Balàfia, Alberto Millán, al jugador quan anava a llançar. “La pilota havia sortit clarament i no era just aprofitar-nos d’un error de l’àrbitre, encara que he de dir que ni de bon tros vull culpar-lo, perquè qualsevol pot equivocar-se. A més, es tracta de nens molt petits.” Abans del penal, el resultat era 1-1, de manera que el Balàfia va desaprofitar l’oportunitat d’anotar l’1-2 i va acabar perdent per 3-1.

El resultat no és el més important, el que compta és que els nens aprenguin jugant i vinguin a jugar i a entrenar-se amb un somriure i se’n vagin de la mateixa forma. Quan va acabar el partit, vam felicitar el Bordeta per la victòria”, explica Millán en aquest sentit. El tècnic del Balàfia, de 42 anys, nascuts a Madrid i criat a l’Argentina fins als 15 anys, viu a Lleida des del 2009 i ha entrenat el Balàfia, on compleix la seua segona etapa, i al mateix el Bordeta i l’AEM. Reconeix que va passar la nit després del partit “contestant missatges de gent que em va felicitar per aquest gest, però és que simplement vaig fer el correcte”. Va ser el mateix rival, el Bordeta, el que a través de les xarxes socials va elogiar públicament aquest detall d’esportivitat. “Agraïm la visió formativa que ha mostrat l’entrenador del Balàfia”, van escriure.

tracking