SEGRE

FUTBOL PPRIMERA DIVISIÓ

“És especial, però espero vèncer”

Valverde torna avui al nou San Mamés (20.45), on mai ha guanyat com a tècnic visitant || Sobre la possible sortida de la Lliga pel conflicte polític ha assenyalat que “això encara no ha passat”

Ernesto Valverde, ahir a les instal·lacions del FC Barcelona.

Ernesto Valverde, ahir a les instal·lacions del FC Barcelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barcelona posarà avui a prova (20.45/Movistar Partidazo) la solidesa del seu liderat en un escenari d’enorme exigència com el nou San Mamés, on vol continuar intractable a la Lliga Santander, ja que només ha cedit dos dels 27 punts que ha disputat. Aquest partit suposarà la tornada d’Ernesto Valverde a San Mamés per enfrontar-se a un Athletic en el qual va ser feliç els últims quatre cursos sempre a Europa amb els lleons.

Sobre aquesta circumstància va dir que “per a mi és un partit especial, conec tothom allà, jugadors i treballadors; m’uneixen moltes coses a l’Athletic, però demà –per avui– sóc un rival i espero que el meu equip guanyi, sabent que és difícil. Les estadístiques de les meues visites allà no les tinc a favor, intentaré que canviï”, va fer broma, ja que mai hi ha guanyat com a visitant.

“Segueixo l’actualitat, com tothom, i tinc la meua opinió, però en mitja hora pot canviar tot”

Valverde va reconèixer que segueix l’actualitat de la situació política a Catalunya, “com tothom”, però va eludir especular sobre la possibilitat que l’equip blaugrana es quedi fora de la Lliga espanyola perquè “això encara no ha passat”.

Preguntat per la proclamada independència de Catalunya al Parlament va dir que té la seua opinió i que se la guarda per a ell, ja que “pot canviar tot” en qüestió d’hores. “No negaré que ho segueixo, com tothom. Amb la meua pròpia opinió personal, intransferible. Però no ho diré quan d’aquí mitja hora, o demà, pot canviar tot. Veurem com acaba tot això.”

Sobre el mal inici de l’Athletic va dir que “no és nou que al començament els costi [només han sumat 11 punts en les nou primeres jornades], perquè han d’assumir tres competicions, però acabaran bé” i va demanar “temps” perquè calin les idees del seu amic i successor en el càrrec, José Ángel Cuco Ziganda. Valverde va recordar que el conjunt bilbaí és “molt fort a San Mamés, on “el públic empeny molt i sabem que no s’entreguen mai”.

tracking