SEGRE

DEPORTES_LUNES

El títol es decidirà a València

Dovizioso guanya a Malàisia i Màrquez acaba quart, i impedeix al lleidatà sentenciar el Mundial || N’hi ha prou amb ser onzè a Xest per esdevenir campió

Marc Màrquez i Andrea Dovizioso, durant la seua lluita al circuit de Sepang.

Marc Màrquez i Andrea Dovizioso, durant la seua lluita al circuit de Sepang.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andrea Dovizioso, Jorge Lorenzo i les ordres a Ducati, amb la consigna “Suggested mapping 8” (“Suggerim mapa 8”) van impedir que Marc Màrquez es proclamés ahir campió del món a Malàisia. El cap d’enginyers de Ducati, Gigi dall’Igna, ho va reconèixer una vegada finalitzada la carrera a l’assegurar que havia fet “el que era just fer”, una evidència més que notable de l’existència d’ordres d’equip.

Màrquez va haver de conformar-se amb una quarta plaça, posició que, mentre Dovizioso anava segon, li donava el títol mundial per quarta vegada, però al guanyar la carrera el pilot italià va sumar 12 punts més que el lleidatà, que necessitava que la diferència fos, com a màxim, de 9 punts, per la qual cosa el campionat es decidirà a València el 12 de novembre. A Xest, Màrquez en tindrà prou amb acabar a l’onzè lloc per aconseguir el quart títol de MotoGP i el sisè de la seua carrera. La pluja va començar a caure abans que s’iniciés la cursa de MotoGP, que va ser declarada sobre moll, per la qual cosa, en cas de necessitar canvi de pneumàtics, acabaria en un flag to flag si l’asfalt s’arribava a assecar. A la sortida, va sorprendre Zarco, però Marc Màrquez es va posar primer a final de recta, encara que va haver d’obrir-se una mica i allà el van superar el francès i Dani Pedrosa, encara que a aquest el va depassar al segon revolt. Amb Marc davant, encara que poc després fos superat Jorge Lorenzo, Andrea Dovizioso era quart al finalitzar la primera volta, mentre que el seu compatriota Valentino Rossi es trobava en una endarrerida onzena posició.

Lorenzo va rebre el missatge “Suggested mapping 8” per deixar-se superar per Dovizioso

La carrera es va estirar, amb Zarco marcant el ritme al davant de Lorenzo, Màrquez, Dovizioso i Pedrosa, així com Àlex Rins era sisè en la primera volta, lluitant en un grup de pilots en el qual hi havia Rossi, Pol Espargaró i Bautista, entre d’altres. A la quarta volta va arribar el primer avançament de Dovizioso a Màrquez, però, poc després, es va colar i el d’Honda va recuperar la posició, si bé en el gir següent l’italià va aconseguir el seu objectiu i va començar a rodar en tercera posició, tot i que amb Màrquez enganxat, sabedor que aquesta posició li donava el títol. Rins va tenir un contratemps en el sisè gir que li va fer perdre moltes posicions quan era sisè i, com ell, també se’n van anar a terra Sam Lowes, que va poder seguir igual que Rins, encara que tots dos van tornar a caure unes voltes més tard i es van haver de retirar, i Loris Baz. Lorenzo va anar atrapant a poc a poc Zarco, amb Dovizioso darrere i Màrquez expectant a escassament 8 dècimes de l’italià (que dos vegades va marcar la volta ràpida de carrera). A la novena volta, Lorenzo va superar Zarco i també ho va fer Dovizioso, amb la qual cosa en aquells instants Marc podia ser campió del món, des de la quarta plaça, sempre que l’italià no es col·loqués líder. Lorenzo va marcar la volta ràpida a l’onzè gir i un després la va firmar Dovizioso. Zarco va tenir un primer ensurt important amb la Yamaha i Àlex Rins, que havia sortit des del taller després d’una segona caiguda, veia bandera negra i havia d’abandonar la cursa. Tant Lorenzo com Dovizioso es van embrancar en una seqüència de voltes ràpides que els va permetre allunyar-se de Zarco, al qual Marc no es va poder atansar, encara més després de l’ensurt que li va donar la moto en el dotzè gir.

Dovizioso necessitava guanyar la carrera a Malàisia per retardar el títol de Màrquez i tenir alguna opció a la carrera de València, i va ser llavors que al tablier de la moto de Lorenzo va aparèixer el missatge “Suggerim mapa 8”. Missatge intencionat o no, el cert és que a l’últim revolt de la volta 16 Jorge Lorenzo es va colar i Dovizioso es va posar primer. Màrquez ja no podia ser matemàticament campió del món a Malàisia en aquestes condicions. D’aquesta forma va acabar la carrera, la penúltima de la temporada, ja que Dovizioso es va imposar amb set dècimes d’avantatge sobre Lorenzo. El francès Zarco va ser tercer i Màrquez va acabar a la quarta posició, deixant la sentència per a l’última de les proves del calendari. Dani Pedrosa va ocupar la cinquena plaça, amb Maverick Viñales novè, al davant de Pol Espargaró, Álvaro Bautista i Héctor Barberá, també en els punts, catorzè. Tito Rabat es va haver de conformar amb la divuitena posició.

Marc Màrquez i Andrea Dovizioso, durant la seua lluita al circuit de Sepang.

Marc Màrquez i Andrea Dovizioso, durant la seua lluita al circuit de Sepang.REPSOL MEDIA

tracking