Bitllet ajornat

El Barça domina però empata sense gols a Grècia i li falta sumar un punt en els dos partits que queden per segellar la classificació a vuitens || Luis Suárez i Messi no van estar encertats davant de la porteria de l’Olympiacos i Sergi Roberto es va lesionar

Messi intenta desbordar dos jugadors de l’Olympiacos.

Messi intenta desbordar dos jugadors de l’Olympiacos.EFE

El FC Barcelona no va passar de l’empat a Grècia (0-0), davant d’un Olympiacos que ho va fiar tot a la defensa i la tenacitat del qual li va permetre sumar el primer punt després de quatre jornades disputades.

Els blaugranes segueixen líders del grup, però van desaprofitar una ocasió per aconseguir matemàticament el pas a vuitens, cosa que podran assolir si treuen com a mínim un punt en la següent jornada, contra l’Sporting de Portugal al Camp Nou. A més, el Barça també es va quedar sense la gesta d’enllaçar quatre victòries seguides a la Champions per primera vegada des del 2002.

Els de Valverde van començar el partit sense referents en els extrems fins que va entrar Deulofeu

El Barça va treure un 4-4-2, amb Messi i Luis Suárez com a referents en atac, i amb l’entrada per les bandes de Sergi Roberto (que va acabar lesionat en el 43) i Denis Suárez. Sense dos referents clars en els extrems, al Barcelona li va anar millor en els contraatacs que en les accions de domini.

Als catalans se’ls ennuegava el partit quan dominaven al camp de l’Olympiacos, on els costava trobar línies de passada. Tot això, sense gaire velocitat, va motivar que la pilota no es mogués amb perill i que la defensa de l’equip grec visqués sense patir gaire durant un bon tram del xoc. Luis Suárez, que va tenir ocasions molt clares, va tornar a sentir-se molt sol davant, encara que tampoc va estar gaire afortunat quan els seus companys el van buscar.

El Barcelona va marcar en el minut 18, en una ràpida acció de Messi amb Denis, però l’acció va ser anul·lada per fora de joc del gallec. Dos minuts més tard, novament els dos jugadors van protagonitzar la millor jugada dels blaugranes en el primer temps, quan en un llançament de córner, en una acció de pissarra, Messi va rebre la pilota, després d’una sèrie de bloquejos a l’àrea, i el porter Proto va treure la bimba justet, després que se li enverinés.

El joc i les aproximacions del Barça apuntaven a un gol en els primers minuts, però quan a Luis Suárez se li va presentar, al 22, el seu xut va sortir una mica desviat quan havia encarat el porter de l’Olympiacos.

Al Barcelona li anava millor quan les jugades arrancaven a la contra, en les poques accions en què l’Olympiacos es tirava endavant, en tímides accions que, no obstant, van poder donar algun ensurt al Barça, com en dos faltes d’entesa entre Umtiti i Ter Stegen.

En l’últim tram del primer acte, Messi ho va intentar en una falta directa, que el meta va treure sense problemes, i en el bàndol contrari Kostas Fortounis es va despenjar en un ràpid contraatac, que va acabar amb una doble intervenció de Ter Stegen.

Amb la lesió de Sergi Roberto i l’entrada de Gerard Deulofeu, el Barcelona va plantejar la segona part amb l’atacant català obert a la banda dreta, i des d’aquest sector ja en el minut 55 va generar una acció que va obligar l’Olympiacos a treure el millor de si per contrarestar el perill.

Els d’Ernesto Valverde no van saber aprofitar un error d’Engels, en el qual Luis Suárez va agafar la pilota i va preferir cedir-la a Messi, que no va saber resoldre en una acció clara de gol. Una bona sortida en transició del Barcelona va propiciar una acció de gol, com en el xut que va connectar en el 72 Luis Suárez, però un defensa es va llançar a terra per neutralitzar l’acció.

En els últims vint minuts, l’Olympiacos va recular fins el punt que quan el Barcelona portava el pes del partit endarreria el punta per tancar encara més amb un altre jugador les dos línies poblades que impedien als blaugranes trobar espais. No obstant, a falta d’onze minuts, el tècnic local va treure un davanter pur (Felipe Pardo) per provar fortuna en atac. Luis Suárez, al 80, novament va tenir una nova clara ocasió de gol. En una assistència de Messi, l’uruguaià va quedar habilitat davant del meta i en l’intent de vaselina la pilota va acabar a la part posterior del travesser. Un minut després, una altra vegada la va tenir Suárez en un xut amb l’esquerra que va acabar amb la pilota a córner.