LLIGA ACB

El Barça no dóna opció al Bilbao Basket

Sanders entra a cistella davant l’oposició de l’aler holandès del Bilbao Basket Shane Hammink.EFE

El Barcelona no va donar cap opció al Bilbao Basket, un encontre que va dominar amb amplitud des del principi fins al contundent 83-104 que va reflectir el marcador final. Gairebé no va tenir història el xoc, ja que els de Sito Alonso –xiulat una altra vegada en el seu nou retorn a Bilbao– van sentenciar al cap de només sis minuts i mig amb un 7-24 liderat pel rocós Kevin Seraphin, que ja no va tenir resposta dels bilbaïns.

El xoc va estar marcat pel gran encert dels visitants davant d’una laxa defensa dels locals, als quals, a més, tampoc els va acompanyar l’encert en gaires llançaments en bona posició. A continuació, Pressey va agafar el testimoni perquè el primer quart acabés en un 15-29 que hauria pogut ser pitjor si no arriba a entrar a la pista el capità Mumbrú, l’únic que se sobreposava a l’hecatombe local. Així, amb Sanders i Heurtel d’estilets, el marcador va anar ampliant-se (15-34) i va arribar a reflectir 20 punts de distància (33-53) a minuts i mig del descans, al qual es va arribar ja amb tot pràcticament decidit (36-55).

I més encara ho estava al cap de dos minuts del tercer quart, quan entre Heurtel, Hanga i Oriola van ampliar la distància fins als 26 punts (36-62) i malgrat la reacció de la parella exterior sud-americana de la segona unitat local Fischer-Redivo. Un total de 14 punts seguits entre ambdós, nou de l’argentí i cinc del brasiler, van escurçar la distància a 14 punts (52-66) i van encendre encara més els ànims d’una afició de Miribilla que mai va deixar de donar suport als seus.

Un triple de Pressey (52-69) va frenar una reacció local que va acabar per cedir al final d’un tercer quart que va acabar 60-79. A l’últim parcial, els únics dubtes a aclarir eren fins on podia arribar la pallissa blaugrana o fins a quin punt era capaç de maquillar el marcador el Bilbao Basket. Sense canviar la dinàmica del xoc, el Barça va arribar a posar-se 25 punts per sobre (64-87) i els locals a atansar-se a 14 (83-97) abans del 83-104 que va reflectir el marcador definitiu.