SEGRE

DEPORTES_LUNES

Valverde iguala la millor arrancada del Barça a la Lliga

L’equip ha guanyat 31 dels 33 punts en joc, com la 2012-13 i la 13-14

Valverde ha igualat el millor inici del Barcelona a la Lliga.

Valverde ha igualat el millor inici del Barcelona a la Lliga.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després d’un estiu agitat, amb la decepció davant del Reial Madrid en els dos partits de la Supercopa, la marxa de Neymar i el frustrant mercat estival, qualsevol aficionat barcelonista hauria firmat arribar a l’aturada de novembre amb l’avantatge que tenen els blaugranes a la classificació, encara que a Ernesto Valverde se li exigeixi per al seu Barça un millor futbol. Però de moment, amb 31 punts sumats, de 33 de possibles, l’equip del Txingurri ha igualat el millor inici a la Lliga de Tito Vilanova la 2012-13 i del Tata Martino la 2013-14.

L’equip guanya, ofereix bons moments de joc, però li costa tancar actuacions completes. Davant del Sevilla, els barcelonistes van completar una molt bona mitja hora inicial, en la qual podrien haver decidit el partit, però van acabar patint fins que va aparèixer Paco Alcácer per anotar els dos gols del matx.

Alcácer suma tres gols en 285 minuts de joc (marca cada 95 minuts). En tot cas, la seua alineació demostra l’olfacte de Valverde per encertar en les titularitats, com també ocorre amb la lectura dels partits, ja que habitualment els canvis que introdueix el tècnic tenen incidència posterior en els encontres, una cosa que anteriorment també ha ocorregut, per exemple, amb Paulinho, Denis Suárez o amb Deulofeu.

Però més enllà dels resultats, a Valverde se li pregunta pel futbol del seu equip i ho té clar: “Generalment els resultats arriben a través del joc. Primer cal intentar guanyar, però nosaltres ho fem dominant el joc (...) El que no farem és demanar perdó per guanyar.”

I l’equip guanya, el Barça guanya gairebé sempre. A la Lliga està invicte amb deu victòries i un empat. Tan sols Tito Vilanova (2012-13) i el Tata Martino (2013-14) tenen uns números idèntics en l’arrancada de Lliga.

Curiosament, la 2012-13, el Barça també va perdre davant del Madrid a la Supercopa i després no va perdre en les 19 primeres jornades, amb un sol empat. Aquell any va guanyar la Lliga amb quinze punts d’avantatge i va acabar amb la xifra màgica: 100 punts.

tracking