SEGRE

MOTOCICLISME MOTOGP

La història somriu a Màrquez

Diumenge es juga el Mundial a Xest, on ja va guanyar el títol de 125 cc el 2010 i el de MotoGP del 2013 || Dovizioso no ha guanyat mai en el traçat valencià i hi va perdre la corona de 250 cc

Marc Màrquez va guanyar el 2013 el primer títol de MotoGP al circuit valencià Ricardo Tormo.

Marc Màrquez va guanyar el 2013 el primer títol de MotoGP al circuit valencià Ricardo Tormo.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Marc Màrquez ho té tot a favor per proclamar-se campió del món de MotoGP diumenge que ve al Gran Premi de la Comunitat Valenciana. Amb 21 punts d’avantatge respecte d’Andrea Dovizioso (Ducati), el de Cervera en tindria prou amb quedar entre els onze primers, sempre que guanyés l’italià (qualsevol altre resultat del pilot de Ducati li donaria el títol sense la necessitat de puntuar) per assegurar-se el quart títol de MotoGP i el sisè de la seua carrera, amb tan sols 24 anys.

Però si els punts no són prou avantatge, la història també situa el lleidatà com a màxim favorit. I és que Màrquez ja sap el que és ser campió al traçat valencià, on ha guanyat dos títols: el 2010, el de 125 cc, i el 2013, el primer dels tres que atresora a MotoGP. Per contra, Dovizioso no guarda tan bons records del circuit Ricardo Tormo, on no ha aconseguit mai una victòria i, a més, va perdre la corona de 250 cc el 2006 davant de Jorge Lorenzo.

En les últimes tres temporades, Marc sempre ha acabat entre els tres primers a Xest

Repassant els antecedents de l’un i l’altre a Xest, queda clar que també aquest aspecte impulsa Màrquez davant de Dovizioso en la batalla de diumenge vinent. L’any 2010, Marc va arribar a l’última cita mundialista liderant el Mundial de 125 cc amb 17 punts d’avantatge sobre Nico Terol. En tenia prou amb acabar vuitè per assegurar-se el títol i va ser quart, just darrere de l’alacantí, que va pujar al tercer lloc del podi i no va poder evitar la primera corona del lleidatà.

Tres anys més tard, amb un altre títol a la butxaca, el de Moto2 (2012), Màrquez va debutar a la categoria reina. Després d’un primer terç de temporada sorprenent, en què va encarrilar el primer títol de MotoGP, va arribar a València amb 13 punts de renda respecte de Jorge Lorenzo. El balear va guanyar aquella carrera, però Marc, que necessitava acabar quart, va pujar al tercer esglaó del podi i va obtenir el primer Mundial de MotoGP.

Dovizioso, per la seua part, ho va tenir més difícil en la lluita pel títol de 250 cc que es va decidir també a Xest el 2006. L’italià va afrontar aquella cursa en desavantatge, amb 13 punts menys que Lorenzo. Al mallorquí no li van anar gaire bé les coses, va acabar quart, però l’italià va sucumbir a la pressió i va quallar el pitjor resultat de l’any, al finalitzar a la setena posició, un balanç que va donar a Lorenzo el títol en la categoria intermèdia. El de Forli no ha guanyat mai a València, que és precisament el que necessita ara. El seu millor resultat en categories inferiors va ser un segon lloc el 2004 (125 cc), mentre que, des que està a MotoGP (2008), la seua millor actuació va ser el 2011, quan va ser tercer.

El tercer Allianz Júnior Motor Camp, a Rufea el 28 de novembre Un total de vint nens i nenes provinents de cinc països assistiran entre els pròxims dies 26 i 30 de novembre a la tercera edició de l’Allianz Júnior Motor Camp, el campus de formació que anualment imparteix Marc Màrquez amb el seu germà Àlex quan finalitza la temporada perquè els futurs pilots millorin les seues habilitats sobre les dos rodes. Aquesta activitat se celebrarà com ja és habitual al circuit de Rufea, on els pilots podran utilitzar tant el traçat de motocròs com el de Rufea, en el qual s’entrenen de forma assídua els dos pilots de Cervera.

tracking