SEGRE

CICLISME INSTAL·LACIONS

Campions ciclistes en precari

El grup de ciclistes que s’entrena a l’arcaic i deteriorat Velòdrom ha aconseguit 77 medalles de Catalunya i Espanya en els últims tres anys || Reclamen una pista digna per seguir creixent

Corredors de totes les edats es formen a l’obsoleta pista del Velòdrom.

Corredors de totes les edats es formen a l’obsoleta pista del Velòdrom.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Campions malgrat les dificultats i unes instal·lacions obsoletes. El grup de 24 ciclistes, des dels 6 anys fins als sèniors, que s’entrena habitualment al deteriorat i brut Velòdrom del Camp d’Esports ha aconseguit en els últims tres anys un total de 77 medalles, entre campionats d’Espanya i de Catalunya de pista. Alguns, com els júniors Maria Banlles, que ha acumulat 32 de les 77 medalles, i Alfred Bonastre, que n’ha sumat 18 des del 2015, apunten a figures i qui sap si són futurs olímpics, com ho va ser el referent lleidatà d’aquest esport, Sergi Escobar, el doble bronze olímpic que encara utilitza també el Velòdrom amb un grup de triatletes.

Part de la culpa d’aquests èxits la té el tècnic de la Federació Catalana de Ciclisme, Ramon Simó, que fa molt temps que reclama “unes instal·lacions d’acord amb els resultats”. El 2015, aquest grup de corredors, que, majoritàriament, són de categories de formació, va aconseguir setze podis entre catalans i estatals; l’any passat, van ser dinou, i aquest 2017, la temporada s’ha tancat amb un botí espectacular de 42 medalles. En total, aquestes 77 en tan sols tres anys. Cap esport a Lleida ha aconseguit tant en un espai tan curt de temps.

La Paeria fa neteja i condicionament bàsic periòdicament, però resulta insuficient

“Malgrat els títols i medalles d’Espanya i de Catalunya aconseguits per Maria Banlles, Alfred Bonastre, Albert Massana, Àlex Lladonosa i Joan Banlles, el ciclisme en pista de Lleida no aconsegueix que les institucions apostin per aquest esport amb la construcció d’una instal·lació digna”, assenyala en aquest sentit Ramon Simó.

El tècnic reitera, com ja ha fet en diverses ocasions, que “les instal·lacions actuals es troben totalment deteriorades, i no només el Velòdrom, sinó també els equipaments que són propis d’un país tercermundista. En material, per exemple, hi ha bicicletes estàtiques al gimnàs que tenen cinquanta anys”.

Aquesta instal·lació, que consta d’una longitud de dos-cents cinquanta metres per sis d’ample i a l’interior disposa d’una pista bàsica poliesportiva, es va remodelar l’any 2004 amb una inversió total de 80.000 euros després que Sergi Escobar guanyés els dos bronzes olímpics.

De forma periòdica, la Paeria realitza actuacions de neteja i condicionament bàsic –l’última actuació data del juliol passat–, que consisteix a retirar les herbes i matolls que creixen a la pista, però el problema, lluny de resoldre’s, s’eternitza.

Vandalisme i ‘botellón’ contribueixen al deteriorament de l’equipament Una instal·lació en el seu dia tan emblemàtica com el Velòdrom es troba desprotegida i, al marge del deteriorament, és focus freqüent d’actes de vandalisme i botellón. La Guàrdia Urbana incrementa la vigilància en aquesta i altres zones de la ciutat amb el mateix problema, però és difícil controlar-ho. Freqüentment, s’hi poden veure restes de botelles, algunes de trencades, llaunes de begudes i brutícia diversa com a conseqüència d’aquests actes de botellón.

Corredors de totes les edats es formen a l’obsoleta pista del Velòdrom.

Corredors de totes les edats es formen a l’obsoleta pista del Velòdrom.SEGRE

tracking