SEGRE

BÀSQUET LEB OR

Nit d'estrenes al Barris Nord

Davis Rozitis, l’últim fitxatge de l’Actel Força Lleida, debutarà avui davant de l’Oviedo i Karena, ja recuperat, tindrà els primers minuts de la temporada || Mbaye serà dubte fins a última hora

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Actel Força Lleida afrontarà aquesta nit (21.00 h) al Barris Nord un partit davant del Baloncesto Oviedo marcat pels debuts de Davis Rozitis, l’última incorporació, i Mike Karena, que ja podria tenir els primers minuts oficials, i pendents encara de l’evolució d’Ablay Mbaye, que segueix sent dubte. En tot just una setmana, l’equip ha passat de jugar a la Corunya sense un cinc del primer equip a tenir gairebé overbooking, si el senegalès acaba rebent l’alta per jugar. “No té res a veure una setmana amb l’altra. Tant de bo no es tornin a repetir les condicions amb les quals vam anar a la Corunya. El fet d’haver comptat ja des de dimarts amb dos jugadors professionals interiors ho canvia tot; canvien el nivell dels entrenaments, l’ànim de l’equip i la percepció que tens de poder competir de tu a tu amb el rival i no haver de buscar com maquillar les teves mancances. Ha estat una setmana en la qual ens hem tornat a sentir un equip”, va dir Borja Comenge. El tècnic, no obstant, va demanar paciència per als “nous”. “Anem a totes, però amb un punt d’incertesa, ja que debutaran dos jugadors. Si digués que demà –avui– l’equip jugarà com volem, potser m’estaria tirant a la piscina. Vull pensar que tenim arguments per poder guanyar l’Oviedo, però estem com si fos una pretemporada i aquesta situació encara s’allargarà un temps. No sé quina resposta tindrà l’equip”, va indicar.

Sobre Rozitis, Comenge té clar el que en vol. “Li he demanat que faci cada defensa del bloqueig directe, perquè juguem contra dos bases molt bons en el joc de 2x2. A més, que sigui molt dinàmic corrent el camp tant en el balanç ofensiu com en el defensiu, i poc més li podem demanar. Que jugui per intuïció cada cop que li arribi la pilota sense tenir gaire por a cometre un error”, va apuntar. Pel que fa a Karena, va reconèixer que “podrà ajudar-nos algun minut, però li falta ritme. La millor notícia és que dimecres ja va poder completar tota la sessió i no va necessitar cap rotació. La lesió de genoll queda superada i ara s’ha de posar a ritme de competició al nivell de la resta dels companys”, va assenyalar.

“Tenim una mica d’incertesa, però aquesta setmana ens hem tornat a sentir com un equip”

D’altra banda, el directiu Albert Aliaga va reconèixer que amb el fitxatge de Rozitis “el club ha hagut de fer un esforç econòmic”, i va donar les gràcies a l’equip pel seu grau d’implicació per fer front a tantes baixes.

Rozitis: “M’agraden els reptes i venir a Lleida ho era” Davis Rozitis va assegurar ahir a la presentació oficial com a jugador de l’Actel Lleida que venir a aquest equip “és un repte” i que espera rendir des del primer partit. “No em va costar gens decidir-me, perquè m’agraden els reptes i aquest ho és. Hi seré poc temps, però intentaré ajudar l’equip a guanyar partits i estic disposat a fer el que em demani l’entrenador. És important per a mi començar a rendir des del principi i crec que ho puc fer”, va indicar el pivot letó, que ha firmat fins al 23 de desembre. En aquest sentit, Borja Comenge va reconèixer que “la nostra idea era que hi fos fins a principis de desembre, però és veritat que, en el moment que vam poder accedir a un perfil de jugador de la seua qualitat, vam estar oberts a ampliar el termini, la qual cosa ens dóna una certa tranquil·litat perquè es recuperin bé Mike i Ablay i per a possibles contingències que puguin sortir”.

El pivot letó, entre Albert Aliaga i Borja Comenge, durant l’acte de presentació d’ahir.

El pivot letó, entre Albert Aliaga i Borja Comenge, durant l’acte de presentació d’ahir.ITMAR FABREGAT

tracking