SEGRE

MOTOCICLISME MOTOGP

Màrquez arranca amb un ensurt

Pateix una caiguda, la vint-i-sisena aquest any, al mateix revolt en el qual Rossi va perdre el Mundial del 2006 || Firma el sisè ‘crono’ i Dovizioso, el tercer, en una jornada dominada per Lorenzo

Marc es va mostrar còmode sobre la moto en la primera presa de contacte amb el traçat valencià.

Marc es va mostrar còmode sobre la moto en la primera presa de contacte amb el traçat valencià.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Màrquez va començar l’assalt al sisè títol mundial, el quart en MotoGP, amb un ensurt en forma de caiguda al final de la sessió d’ahir, que no fa res més que posar l’alerta que el títol no està ni de bon tros al sac. I és que el principal rival de Marc demà és ell mateix, encara que, com ha repetit en més d’una ocasió el de Cervera, és millor caure en els entrenaments que durant la cursa. Màrquez se’n va anar a terra a 35 segons del final, al revolt Doohan, exactament el mateix punt en el qual Valentino Rossi va perdre el títol de la categoria reina del 2006 en benefici del malaurat Nicky Hayden per una caiguda.

És la vint-i-sisena caiguda del lleidatà aquesta temporada, i ja són catorze dels divuit circuits del calendari on ha besat l’asfalt. Només se n’ha deslliurat a les visites a Jerez, Mugello, Assen i Sachsenring. L’exemple del que va passar entre Rossi i Hayden fa una dècada ha estat al que més ha recorregut Marc per estar en alerta i no donar el títol per guanyat, malgrat els 21 punts d’avantatge que té sobre Dovizioso. Màrquez en té prou amb entrar entre els onze primers per emportar-se el títol, sempre que l’italià guanyi la prova, ja que, altrament, al lleidatà no li faria falta ni entrar en els punts.

Tant Màrquez com Dovizioso es van marcar molt de prop durant tota la jornada i tots dos es van centrar, principalment, en el treball amb els pneumàtics, amb el de Forlimpopoli com el que es va endur l’avantatge moral d’acabar davant del lleidatà a la taula de temps, principalment per la caiguda d’aquest a l’última volta al traçat.

L’italià va avantatjar en tot just 35 mil·lèsimes Marc en el primer entrenament de la jornada, que va dominar l’italià Andrea Iannone (Suzuki). Amb la millora de la temperatura, la segona tanda va portar els primers espases a les posicions capdavanteres, tret de les Yamaha oficials de Viñales i Rossi, que es van quedar fora fins i tot del top 10 (dotzè i onzè, respectivament).

En aquest escenari, el de Cervera va fer un pas endavant i va anar dominant la taula de temps fins que es va produir la millora de Ducati, ratificada sobretot per Jorge Lorenzo, autor de la pole provisional, al davant de Dani Pedrosa i el mateix Dovi, mentre que un altre italià, Iannone, i el francès Zarco van relegar Màrquez a la sisena plaça.

Marc Màrquez (Repsol Honda) va destacar la importància de “començar bé” l’últim cap de setmana del Mundial, on es juga el quart títol a la categoria reina, després de la presa de contacte als entrenaments lliures amb el sisè millor temps malgrat la caiguda. Sobre aquesta qüestió, va comentar: “Seré fidel al meu estil fins al warm up i ho estic sent. Inteto apretar, encara que està clar que sempre vigiles si el pneumàtic està fred en alguns revolts. Quan toca apretar, s’han d’assumir alguns riscos i és aquí on hem d’intentar millorar. En el rànquing de caigudes, els pilots Honda estem bastant amunt i jo sóc el primer. És una cosa que hem de millorar de cara al futur.”

Marc va dedicar la jornada a provar diferents configuracions. “Hem treballat amb dos motos molt diferents. Una era com la que vam utilitzar aquí en el test d’hivern i l’altra, l’habitual amb una base una mica diferent. Sembla que em decanto més per la segona perquè m’hi trobo més còmode, a pesar que és amb la que he caigut”, va explicar el de Cervera, que es va mostrar content tot i quedar-se a més de mig segon de Lorenzo. “Estic content amb les sensacions generals”, va finalitzar.

Per la seua part, l’únic rival pel títol, Dovizioso, va sortir satisfet a mitges. “Estic content dels temps, però no del tot amb les sensacions amb la moto en aquest moment, perquè per a la cursa serà necessari pilotar de forma més fluida”, va assegurar l’italià.

Marc es va mostrar còmode sobre la moto en la primera presa de contacte amb el traçat valencià.

Marc es va mostrar còmode sobre la moto en la primera presa de contacte amb el traçat valencià.REPSOL MEDIA

tracking