SEGRE

MOTOCICLISME

Pas endavant de Marc Márquez amb una nova 'pole'

Pas endavant de Marc Márquez amb una nova 'pole'

Pas endavant de Marc Márquez amb una nova 'pole'EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) va donar un pas endavant en la tercera tanda d’entrenaments lliures del Gran Premi de la Comunitat Valenciana de MotoGP en rebaixar el seu millor temps i passar de la sisena posició d’ahir al lideratge de la categoria.

Márquez, com ja havia apuntat en les jornades precedents va continuar amb el seu treball de posada al punt i, després de demostrar ahir a la tarda i aquest dissabte al matí que tenia bon ritme, va saltar a la pista en els minuts finals amb la clara intenció de buscar un bon temps i ho va aconseguir amb escreix en posar-se líder.

El pilot de Repsol Honda va ser el primer en baixar el seu temps en rodar en 1:30.939, i després ho va fer "Tito" Rabat (1:31.522), que va patir una caiguda sense conseqüències però es va col·locar dotzè, amb el que el pilot de l’equip petroler va superar el seu rival pel títol, l’italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP17) en deu mil·lèsimes de segon per posar-se tercer, però el millor estava per arribar en els minuts finals.

Mentre Dovizioso va ser l’únic que no va millorar el seu temps del primer dia juntament amb Dani Pedrosa (Repsol Honda RC 213 V), Marc Márquez va continuar experimentant una millora que li va acabar portant fins la primera plaça final.

En aquells instants estaven fora de la segona classificació directa l’italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1), que es va posar en la seua última volta al traçat, Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1), que no ho va aconseguir, Aleix Espargaró (Aprilia RS-GP), al qual va treure Rossi de la desena posició, o Alex Rins, que després del rebuf del pilot de Repsol Honda en la seua millorvolta es va col·locar en la sisena posició i allà es va mantenir fins el final.

El francès Johann Zarco (Yamaha YZR M 1) es va posar sisè a quinze minuts del final, en la mateixa volta en la qual Márquez anava per sota de la volta ràpida, però altres pilots més lents van frenar el seu ritme, encara que com el lleidatà i amb ell com referència juntament amb Iannone, va acabar millorant el seu registre per concloure segon a poc més de dos dècimes de segon del de Repsol Honda.

Va anar a quatre minuts del final quan Marc Márquez va protagonitzar una nova volta ràpida personal en rodar en 1:30.255, i rere la seua línia portava a l’italià Andrea Iannone (Suzki GSX RR), que va aconseguir millorar el seu registre per posar-se tercer (1:30.501), com també Zarco, que després del transalpí va aconseguir exactament el mateix registre que aquest però es va posar segon pel seu segon millor gir al traçat valencià.

Jorge Lorenzo (Ducati Desmosedici GP17), que havia estat el dominador de la primera jornada va acabar relegat a la quarta plaça, just per davant de Pedrosa, que es va quedar a gairebé tres dècimes de segon del seu registre del primer dia, amb Alex Rins sisè, per davant dels italians Michele Pirro (Ducati Desmosedici GP17) i Andrea Dovizioso, l’australià Jack Miller (Honda RC 213 V), que va protagonitzar una caiguda sense conseqüències, i el propi Rossi.

Es van quedar fora de la segona classificació directa, entre d’altres, Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1) i els germans Espargaró, Aleix (Aprilia RS-GP) i Pol (KTM RC 16).

tracking