SEGRE

FUTBOL MUNDIAL RÚSSIA 2018

Primer test de la Roja abans del Mundial amb Costa Rica

Avui a Màlaga, i ahir es va classificar Senegal i Itàlia va perdre l’anada a Suècia

Gerard Piqué colpeja la pilota davant de Saúl Ñíguez ahir durant l’entrenament de la Selecció.

Gerard Piqué colpeja la pilota davant de Saúl Ñíguez ahir durant l’entrenament de la Selecció.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció espanyola de futbol afrontarà avui a La Rosaleda de Màlaga (21.30/Telecinco) el seu primer amistós preparatori per al Mundial de Rússia de l’any que ve davant de Costa Rica, un altre equip també classificat per a la cita i que obre la carrera final dels jugadors per guanyar-se la confiança de Julen Lopetegui.

Quatre partits té el seleccionador per poder fer provatures de cara a la Copa del Món. Dos en aquest tram de novembre amb què la Roja tancarà la seua activitat el 2017 i dos més al març, ja més propers al torneig i els últims presumiblement abans de donar la llista definitiva de vint-i-tres elegits.

El tècnic guipuscoà, invicte encara des que va arribar al càrrec com a relleu de Vicente del Bosque, començarà així el treball definitiu per configurar el millor equip possible i aclarir els dubtes que pugui tenir en alguns llocs. Avui davant de Costa Rica és possible que a l’alineació hi hagi quatre blaugranes: Piqué, Jordi Alba, Busquets i Iniesta.

D’altra banda, Senegal es va convertir ahir en el tercer equip africà, després de Nigèria i Egipte, a segellar la classificació per al Mundial de Rússia 2018, després d’imposar-se per 0-2 a Sud-àfrica, en la repetició del partit que va enfrontar el novembre del 2016 els dos conjunts i que la FIFA va anul·lar. Avui podrien certificar la classificació Tunísia, si aconsegueix, almenys, empatar a casa davant de Líbia, i Marroc, si no perd en la visita a Costa d’Ivori. Qui s’ha complicat la classificació és una selecció amb gran palmarès com Itàlia. Suècia la va guanyar ahir per 1-0 en el primer partit de la repesca per al Mundial.

Un gol de Johansson, el xut del qual va desviar De Rossi i va descol·locar Buffon, dóna avantatge als escandinaus de cara al partit de tornada, dilluns a San Siro. La selecció azzurra només ha faltat en dos Mundials, en la primera edició del 1930 i el 1958.

A més a més, ahir es va disputar un amistós entre una Anglaterra amb nombroses baixes, el mateix que Alemanya, i que va acabar amb empat 0-0. A la primera part hi va haver ocasions per a les dos seleccions i a la segona va decaure la intensitat del joc.

tracking