SEGRE

DEPORTES

El dia de Marc

Màrquez firma la ‘pole’ a Xest, mentre que el seu màxim rival, Dovizioso, és novè i, tret d’una catàstrofe, el de Cervera s’adjudicarà el quart títol mundial de MotoGP i el sisè de la seua carrera || Va tornar a caure i anirà avui a intentar guanyar la cursa

Un gran nombre d’aficionats va voler atansar-se a fotografiar Màrquez a l’acabar els entrenaments.

Un gran nombre d’aficionats va voler atansar-se a fotografiar Màrquez a l’acabar els entrenaments.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot lleidatà de MotoGP Marc Màrquez (Repsol Honda) sortirà avui (14.00) des de la pole al Gran Premi de la Comunitat Valenciana, atansant el títol mundial en la seua encarrilada lluita amb un Andrea Dovizioso (Ducati) necessitat d’un miracle i que ahir només va ser novè.

El de Cervera, que busca el quart títol mundial en MotoGP i el sisè comptant les tres categories, va ser el millor de la Q2 per vuitena vegada aquest any, malgrat que se’n va anar a terra –ja són 27 vegades aquest any– en els últims minuts. El líder del Mundial, amb 21 punts d’avantatge sobre Dovizioso, tindrà l’italià sortint des de la novena posició. Els comptes somriuen a un Màrquez que acaricia el quart títol a la categoria reina, però que va tirar per celebrar el títol amb victòria com l’any passat al Japó. Per aconseguir el campionat, Màrquez només ha d’acabar entre els onze primers; fins i tot acabant el dotzè, únicament no s’emportaria el títol si Andrea Dovizioso guanya la cursa.

El lleidatà només perdria el Mundial si no acaba entre els onze primers i guanya la cursa Dovizioso

El defensor de la corona, que liderarà la sortida per 73a ocasió en la seua carrera (rècord absolut), va complir la seua comesa al circuit Ricardo Tormo, a l’atac sense deixar cap escletxa i fins i tot caient a terra amb la pole ja a la butxaca (1:29.897). Les esperances de Dovi, al qual tan sols li val guanyar més el daltabaix de Màrquez, van volar en una mala sessió cronometrada.

Johann Zarco (Yamaha) i Andrea Iannone (Suzuki), sense res a perdre, van completar l’última primera línia de la temporada. Tots dos van fer fora d’allà un Jorge Lorenzo (Ducati) que venia sotjant Màrquez durant la setmana, però que no va tenir temps de millorar el crono després d’una caiguda a l’inici de la Q2.

El company d’equip de Marc, el barceloní Dani Pedrosa (Repsol Honda), sortirà sisè, i Valentino Rossi (Yamaha) ho farà el setè. El seu company, Maverick Viñales, no va poder passar la Q1 i sortirà tretzè, amb la qual cosa es confirma la frustració a Xest amb la seua moto.

Tret d’una catàstrofe improbable, Marc Màrquez ja es veu guanyant el títol, però sense relaxar-se. “Estic content, estaria més preocupat si ell estigués a la pole i jo novè, però això no ens pot fer relaxar, hem de seguir amb la mateixa intensitat. Ho vaig dir des de dijous: seguiré amb la mateixa intensitat de sempre fins al warm up de diumenge; després, caldrà valorar i sortir a la cursa”, va explicar el de Cervera.

“Sóc conscient que en les primeres voltes aniré una mica més tens del normal, mirant d’agafar el ritme dels entrenaments i, a partir d’aleshores, buscaré trobar-me còmode a sobre de la moto”, va seguir explicant en declaracions als mitjans. “Ara toca mantenir la paciència, la calma i sobretot la concentració. Si normalment corro amb dos ulls, aquesta vegada tocarà córrer amb quatre”, va dir el pilot de la capital de la Segarra.

També va parlar de la caiguda. “La veritat és que, quan he fet aquell magnífic temps a la primera volta, al primer intent, he pensat que seria difícil millorar-lo, però, bé, em quedava tot l’entrenament i, per tant, he tornat a intentar-ho”, va explicar Màrquez a Movistar MotoGP TV.

“Quan he arribat al box per agafar la segona moto, li he dit al Santi [Hernández, el seu enginyer i cap de mecànics] que no sentia gaire el pneumàtic al quart revolt, el primer de dretes després de tres d’esquerres. I, guaita!, és on he caigut. M’ha fet ràbia, perquè hauria d’haver sospitat que aquest era un punt perillós. Però bé, estem bé i amb una pole més”, va sentenciar el lleidatà, que va reconèixer que “amb pneumàtic gastat m’he sentit molt com a l’assaig FP4, cosa que m’anima molt”.

Per la seua banda, Dovizioso va admetre que la situació s’ha posat molt complicada arran de la classificació i va abocar tot el favoritisme sobre Màrquez. “Som més a prop que els anys anteriors, però pot ser que això no sigui suficient”, va afirmar l’italià.

“Seguim treballant sobretot per millorar la meua fluïdesa. Les condicions són molt bones, però, quan forces, és molt fàcil superar el límit. Això només ho pots fer si ets fluid. Per velocitat i ritme, estem per pujar al podi, però la moto encara no gira com ens agradaria que ho fes. En aquesta pista tan particular, pots ser molt agressiu i anar molt lent”, va concloure el pilot transalpí.

El lleidatà Àlex Màrquez (Estrella Galicia 0,0 Kalex) va sumar la tercera millor classificació en el que va de la temporada al ser el més ràpid en els entrenaments oficials per al Gran Premi de la Comunitat Valenciana de Moto2 al circuit Ricardo Tormo de Xest.

Després d’uns entrenaments amb alguns alts i baixos, el de Cervera va aconseguir treure el millor rendiment a la moto per ascendir fins al liderat ja a la quarta volta, al davant del seu propi company d’equip i el més ràpid al matí, Franco Morbidelli, ja proclamat campió del món.

El seu temps d’1:35.050 es va acabar consolidant com el més veloç de la categoria sense que ningú, ni ell mateix, pogués rebaixar-lo.

“Em sentia molt fort aquí a València i penso que he pogut demostrar-ho en els cronometrats. Vaig arribar aquí relaxat i sense nervis i sempre he confiat a poder aconseguir la pole position”, va indicar en declaracions facilitades pel seu equip.

“No tinc res a perdre demà i sortiré a donar el cent per cent per guanyar davant dels meus aficionats i finalitzar la temporada amb bona nota”, va afirmar Àlex.

Un gran nombre d’aficionats va voler atansar-se a fotografiar Màrquez a l’acabar els entrenaments.

Un gran nombre d’aficionats va voler atansar-se a fotografiar Màrquez a l’acabar els entrenaments.REPSOL MEDIA

Un gran nombre d’aficionats va voler atansar-se a fotografiar Màrquez a l’acabar els entrenaments.

Un gran nombre d’aficionats va voler atansar-se a fotografiar Màrquez a l’acabar els entrenaments.REPSOL MEDIA

Un gran nombre d’aficionats va voler atansar-se a fotografiar Màrquez a l’acabar els entrenaments.

Un gran nombre d’aficionats va voler atansar-se a fotografiar Màrquez a l’acabar els entrenaments.REPSOL MEDIA

tracking