SEGRE

DEPORTES

Cervera ja espera Marc

La ciutat li retrà homenatge aquest dissabte pels sis títols mundials i, com a novetat, la rua enguany serà més curta || A partir d’avui s’adornaran els carrers amb més de seixanta pancartes de 5 m cadascuna

Marc Màrquez és premiat a la Gala FIM que va tenir lloc a València.

Marc Màrquez és premiat a la Gala FIM que va tenir lloc a València.MOTOGP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La capital de la Segarra va començar ahir els preparatius i avui començarà a engalanar els carrers per acollir dissabte vinent la festa de celebració amb milers de persones del sisè mundial del pilot Marc Màrquez, el quart en la categoria reina de MotoGP.

Una de les novetats d’aquest any és que s’ha retallat el recorregut de la rua, que per primera vegada començarà a la plaça de la Universitat i no al restaurant Nobadis, seu del Fan Club del pilot. L’alcalde, Ramon Royes, va explicar que l’objectiu és que “l’espera dels aficionats no sigui tan llarga ja que en aquesta època acostuma a fer bastant fred i hi ha molta humitat i en els últims anys havien d’esperar entre dos i tres hores al carrer”. En aquest sentit, la roda de premsa prevista per a la tarda tampoc tindrà lloc a la seu del Fan Club sinó que es farà al paranimf de la Universitat.

La rua començarà les 19.00 a la plaça Universitat i acabarà a la de Pius XII, on hi haurà un escenari

Royes va destacar que des d’ahir la brigada municipal ja treballa en els preparatius per tenir la ciutat a punt dissabte que ve. Les pancartes començaran a penjar-les a partir d’avui, ja que ahir hi havia vent i dificultava els treballs. Està previst adornar els carrers amb més de seixanta pancartes de cinc metres al centre de Cervera, incidint en el recorregut de la rua de dissabte.

El muntatge de la festa també afectarà el mercat setmanal de divendres, que es traslladarà a la zona de la via ja que a la plaça Pius XII s’habilitarà un gran escenari on Màrquez i les autoritats oferiran els parlaments. En total, hi haurà tres pantalles gegants per seguir l’esdeveniment. Una a la plaça Universitat i dos a la plaça Pius XII, on tindrà lloc l’epicentre de la celebració. A més, també es podrà veure des del teatre per a les persones grans i els nens. El Museu Comarcal de Cervera, que acull l’espai Màrquez, també tindrà un horari especial el cap de setmana que ve perquè tots els fans puguin visitar-lo. Així, obrirà de 10.00 a 20.00 hores dissabte, i de 10.00 a 14.00 diumenge.

La botiga del Fan Club, que es troba a la rambla Lluís Sanpere de Cervera, va viure ahir un dilluns molt més atrafegat de que és habitual. La dependenta de l’establiment explicava que “el telèfon no ha parat de sonar i des de primera hora del matí hem rebut clients, molts d’ells estrangers, que tornaven als seus països d’origen des de València i van decidir parar un moment per comprar un detall del seu ídol”.

Enrique Vidal, que resideix a Londres però que està aquests dies a Barcelona amb els seus avis, era ahir un dels clients de l’establiment. Explicava que “diumenge vam ser a Xest veient les carreres i de tornada hem aprofitat per passar per Cervera i comprar algunes coses”. Vidal va lamentar que dissabte no podrà assistir a la festa del seu ídol.

"les salvades formen part del meu estil"

“Les salvades, anar al límit, forma part del meu estil i espero que la gent en un futur em recordi com un pilot que va al cent per cent i que ha donat espectacle i caràcter a la pista, que és el que marca més enllà dels títols. Recordo més pilots que no han guanyat que altres que han guanyat títols. Espero mantenir aquest ADN fins al final”, va assegurar Marc Màrquez en declaracions facilitades per l’equip.

El de Cervera va assegurar que aquest Mundial ha estat diferent per la lluita que ha mantingut amb Andrea Dovizioso (Ducati). “Ha estat un rival molt diferent, primer perquè no m’ho esperava. Segon, perquè n’he après moltes coses. I he après una lliçó molt important: no menysprear ningú”, va manifestar.

“Parlàvem d’Andrea com si fos un outsider i ha acabat sent el meu principal rival. Ha estat una lluita superbonica, tenim amistat però a la pista no hi havia pietat. Sempre respectant-nos al cent per cent”, va explicar sobre l’italià.

Malgrat la festa a Xest, i la que li preparen a Cervera per dissabte, va assegurar que fins que no estigui a casa assegut una setmana i pugui analitzar el que ha succeït “tot és difícil de digerir”. I és que per a Màrquez, la vida li passa igual de ràpid que ell per meta. “Xifres de vertigen, com vas amb la MotoGP, molt ràpid. Tinc la sensació que està passant tot molt ràpid. Prefereixo viure el dia a dia”, va argumentar.

De cara a l’any que ve va prometre treball i veure’s a si mateix com un més. “A partir de l’1 de gener sóc un pilot més, no el campió del món. Peus a terra i amb la mateixa mentalitat”, es va sincerar.

Marc Màrquez és premiat a la Gala FIM que va tenir lloc a València.

Marc Màrquez és premiat a la Gala FIM que va tenir lloc a València.MOTOGP

Marc Màrquez és premiat a la Gala FIM que va tenir lloc a València.

Marc Màrquez és premiat a la Gala FIM que va tenir lloc a València.MOTOGP

Marc Màrquez és premiat a la Gala FIM que va tenir lloc a València.

Marc Màrquez és premiat a la Gala FIM que va tenir lloc a València.MOTOGP

tracking