SEGRE

MOTOCICLISME MOTOGP

Aquelarre d'hivern per a l'hostaleria

La festa a Màrquez omple els locals

Els principals carrers de Cervera ja estan engalanats amb pancartes i banderes en honor a Marc.

Els principals carrers de Cervera ja estan engalanats amb pancartes i banderes en honor a Marc.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La festa d’homenatge a Marc Màrquez, que congregarà milers de fans, molts vinguts de fora de la província, també tindrà un impacte econòmic a Cervera, especialment en la restauració, fins al punt que molts ja el qualifiquen com “l’Aquelarre d’hivern” davant de la gran allau de reserves que hi ha tant per dinar com per sopar.

“S’omple tot”, van apuntar alguns restauradors consultats per aquest diari, que van detallar a més que, encara que hi ha visitants durant tota la jornada, cap a les set de la tarda, quan comença la rua, és “una bogeria” i que quan acaba la festa “és difícil trobar un bar o un restaurant del centre que tingui una taula lliure”.

Malgrat saber que faran el seu agost en ple mes de novembre, la majoria opten per mantenir preus. En algun cas fins i tot ofereixen valor afegit al seu servei. Per exemple, un restaurant de l’avinguda de Duran i Sanpere amb el menú l’any passat oferia una flor amb el número 93 enganxat en un petit test.

El mateix alcalde, Ramon Royes, quan va explicar les novetats en la rua, va destacar que “començarà des de la Universitat, igual que l’Aquelarre”, i de fet el recorregut serà el mateix que va tenir lloc a la festa de les bruixes de fa un parell d’anys, coincidint amb les obres de remodelació del centre històric que van obligar a muntar l’escenari principal a la plaça Pius XII en lloc de Cal Racó.

Ja ha començat el compte enrere a Cervera per rebre demà l’hexacampió, el pilot més jove de la història del mundial de motociclisme que ha assolit aquest estatus.

Des de dimecres ja no es pot circular amb vehicles per la rambla Lluís Sanpere, la zona brollador i la plaça Pius XII, on avui pujarà el camió escenari des del qual Màrquez, el seu equip i les autoritats faran els parlaments.

Els responsables del muntatge tenien previst deixar ja instal·lades les quatre grans pantalles (dos a la plaça Pius XII, una a la plaça Universitat i una altra a la plaça Major) per poder dedicar la jornada d’avui a muntar l’escenari.

Marc Màrquez combat l'assetjament a les aules

Marc Màrquez, al costat de Dani Pedrosa, Toni Bou i Takahashi Fujinami, tots ells pilots de Repsol Honda, van visitar ahir el col·legi madrileny Sagrada Familia, guanyador del concurs que va llançar Repsol per combatre el bullying escolar. “Venir a un acte com aquest, amb tants nens, sempre és bonic i més si és per una causa com la lluita contra l’assetjament escolar. Poder aportar el nostre gra de sorra és important”, va dir el lleidatà, que va assegurar que la seua possible comparació amb el desaparegut Ángel Nieto “són paraules majors”. “Aquestes comparacions les veig, no fora de lloc, però com a paraules majors i fan molt de respecte. L’Ángel va ser més que un 12+1 campió, ens va obrir les portes del Mundial als pilots espanyols i va fer molt més”, va expressar Marc. També va voler matisar que la salvada que va fer diumenge a Xest va ser “un error que podia haver acabat pitjor” i va assegurar al ser preguntat per assolir els nou títols de Rossi que “ni m’he marcat mai ni em vull marcar un límit o un propòsit. Només vull viure any rere any”. Marc acudirà la setmana que ve al test del seu germà amb la MotoGP. “Em fa il·lusió. L’ha provat, però mai en un test real. Li diré sobretot que gaudeixi de l’experiència i que s’ho prengui amb calma. És gairebé com un regal i ho ha de saber aprofitar”, va dir.

Els principals carrers de Cervera ja estan engalanats amb pancartes i banderes en honor a Marc.

Els principals carrers de Cervera ja estan engalanats amb pancartes i banderes en honor a Marc.SEGRE TÀRREGA

Els principals carrers de Cervera ja estan engalanats amb pancartes i banderes en honor a Marc.

Els principals carrers de Cervera ja estan engalanats amb pancartes i banderes en honor a Marc.SEGRE TÀRREGA

tracking