SEGRE

FUTBOL INTERNACIONAL

Espanya s'exposa a un sorteig complicat

Enquadrada al bombo número 2, podria veure-se-les amb Argentina o Brasil i un altre equip europeu a Rússia 2018 || El resultat se sabrà l’1 de desembre

Espanya s'exposa a un sorteig complicat

Espanya s'exposa a un sorteig complicat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb la classificació del Perú per al Mundial de Rússia 2018, després de derrotar per 2-0 Nova Zelanda la matinada de dimecres a dijous (0-0 en l’anada), ja ha quedat completa la relació de 32 equips que competiran l’estiu vinent en la màxima cita futbolística. El sorteig de la primera fase de grups tindrà lloc el pròxim 1 de desembre a Moscou i Espanya estarà al bombo 2. En el sorteig hi ha una premissa que el condiciona i és que en la primera fase no poden coincidir en un mateix grup més d’un país d’una mateixa confederació, amb l’excepció d’Europa, que sí que pot tenir dos representants en un grup, però en cap cas no poden coincidir-ne tres.

Per tant, del primer aparellament dependran la resta. El pitjor escenari per a Espanya seria que a la primera bola quedés aparellat amb Argentina, Brasil o Alemanya. El grup es complicaria si també toquessin seleccions potents del bombo 3 i 4, com Senegal o Japó. En canvi, un sorteig assequible seria si quedés aparellat amb seleccions com Rússia, Iran o Panamà.

Sense Mascherano, Piqué i Umtiti estan advertits de sanció davant d’una allau de partits

Segons la normativa del sorteig, si Espanya queda aparellada amb Brasil o Argentina, sí que pot jugar després amb els europeus del bombo 3, Dinamarca, Islàndia o Suècia o amb el del bombo 4, Sèrbia. Però si li toca un europeu del bombo 3, ja no jugarà amb Sèrbia, perquè el seu grup ja tindria dos equips d’Europa.

Si queda aparellat amb un europeu del bombo 1, ja no podrà jugar amb la resta de seleccions del continent. Per descomptat, no pot enfrontar-se a cap altre equip del bombo 2. El bombo 1 l’integra Rússia, com a equip amfitrió, a banda d’Alemanya, Brasil, Portugal, Argentina, Bèlgica, Polònia i França. Al bombo 2, juntament amb Espanya, hi ha Perú, Suïssa, Anglaterra, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Croàcia. En el número 3 hi ha Dinamarca, Islàndia, Costa Rica, Suècia, Tunísia, Egipte, Senegal i Iran. Finalment, dins del bombo número 2 del sorteig hi ha Sèrbia, Nigèria, Austràlia, Japó, Marroc, Panamà, Corea i Aràbia Saudita.

Vermaelen, amb opcions de ser titular a la Lliga L’entrenador del FC Barcelona, Ernesto Valverde, té problemes amb els centrals davant de l’allau de partits que esperen a l’equip en aquest tram final d’any. El Barça ha d’afrontar 9 partits en 36 dies, els set primers en només 22 dies. Mascherano ha tornat lesionat de l’últim periple de seleccions i estarà de baixa durant quatre setmanes. Això dóna opcions al belga Thomas Vermaelen, que només ha jugat 90 minuts a la Copa, ja que Gerard Piqué i Samuel Umtiti estan advertits de sanció. En el moment en què un dels dos vegi la cinquena groga del cicle, Vermaelen, que ha reconegut el seu malestar i el desig de marxar, tindria una oportunitat.  D’altra banda, Ronaldinho,  actual ambaixador del FC Barcelona, va dir en una entrevista a Goal.com que li encantaria que Messi es quedés al Barça, però que si algun dia decidís marxar li donaria el seu suport perquè prioritza la relació personal que té amb el crac argentí al seu càrrec en el club. Finalment, el Barça va fer públic ahir un estudi segons el qual és “el club més estimat i seguit del món”, segons el portaveu Josep Vives.

tracking