SEGRE

DEPORTES

Tres més al sarró

Luis Suárez va tornar a veure porteria marcant un doblet i Paulinho, que va entrar per Iniesta, va tancar el matx amb un gol a l’últim minut || La nota negativa va ser la groga que va veure Piqué abans del descans que el deixa fora del pròxim partit a Mestalla

Luis Suárez, que va acabar amb la sequera, celebra un dels gols amb Messi.

Luis Suárez, que va acabar amb la sequera, celebra un dels gols amb Messi.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barcelona va demostrar que també sap tirar endavant els partits que exigeixen solvència i davant d’un Leganés valent va aconseguir el triomf de la mà d’un inspirat Luis Suárez (0-3). La bona notícia va ser que el davanter uruguaià va tornar a veure porteria i la negativa, que Piqué va veure una targeta groga que el deixa fora del partit de la pròxima jornada a València.

Donant continuïtat al que s’havia vist abans de l’aturada pels compromisos internacionals, Ernesto Valverde va posar en escena el mateix onze que va vèncer el Sevilla en l’últim partit de Lliga, amb Paco Alcácer acompanyant en atac Messi i Luis Suárez. El Barça va sortir amb ganes d’aconseguir la possessió i construir des de la tranquil·litat davant d’un Leganés que va apostar per ajuntar les línies renunciant a la pressió alta. Aquest plantejament, unit a un bon exercici de les cobertures defensives, li va funcionar a l’amfitrió i poc perill van poder crear els blaugranes en els primers vint minuts. Alguna cosa més va aportar el Leganés, primer en una carrera d’Amrabat després d’una pèrdua de Rakitic que va culminar amb un colpeig amb efecte que va marxar per sobre del travesser. Més tard, amb un xut des de la frontal de Gabriel que va passar prop d’un pal. Tal com transcorria el matx, feia la sensació que els blaugranes haurien de ficar més ritme al joc si volien els tres punts, però una acció aïllada ho va evitar.

El Leganés va ser un incòmode rival tot el partit, però el Barça va saber imposar el seu ofici

La jugada va nàixer d’una passada diagonal a Alcácer al costat dret de l’àrea. El davanter blaugrana va colpejar la pilota i l’efecte va desconcertar Cuéllar, que va refusar com va poder i la va deixar morta. La va caçar Suárez, que va posar davant els seus i va acabar amb una ratxa de cinc partits sense marcar. Tot i el revés no es va enfonsar el conjunt d’Asier Garitano, que va continuar atansant-se a la meta de Ter Stegen. De fet, l’alemany va haver de fer-se notar traient una bona mà després d’un xut de Szymanowski. Tot seguit, un intent d’Amrabat se’n va anar al lateral de la xarxa després d’encarar Piqué.

A la segona meitat, un moment de letargia del Barcelona hauria pogut suposar un disgust per al líder. Van començar a succeir-se els acostaments locals i el més clar va ser un mà a mà de Beavue. Tot seguit, Alcácer, amb un canvi de ritme, va desmuntar la defensa local per una banda i va llançar un potent tret que va rebutjar Cuéllar. Però llavors va aparèixer una vegada més Suárez per dur la pilota a la xarxa. Ho va fer amb una rematada en escorç que va arribar a tocar Siovas. El Barcelona, amb poc, obtenia molt.

Els locals, que havien pres el xoc com una bona oportunitat per demostrar que podien competir contra qualsevol, no van perdre la fe encara en l’adversitat.

Però el que no va perdonar va ser el Barcelona. Messi, desfermat en els instants finals, va protagonitzar primer una cavalcada amb epíleg de cacau que va desbaratar Cuéllar. El porter, atent, va treure també el posterior xut de Suárez. Més decisiu va ser l’argentí en el seu últim intent del partit. Després de batallar fins a l’extenuació per una pilota que semblava inofensiva, va aconseguir rescatar una passada perquè Paulinho l’empenyés a gol. Va ser el colofó a un partit d’ofici que demostra la solidesa del líder.

Luis Suárez, que va acabar amb la sequera, celebra un dels gols amb Messi.

Luis Suárez, que va acabar amb la sequera, celebra un dels gols amb Messi.EFE

tracking