EL MILLOREL PITJOR

L'EFAC torna a guanyar

Després de dos derrotes consecutives, 3 en els últims 4 partits, els roig-i-negres van tornar al camí de la victòria || Amb el treballat triomf, els lleidatans se situen a només quatre punts del liderat

Un jugador de l’EFAC Almacelles i un del Sant Ildefons intenten controlar una pilota aèria.ÁREA 11

L’EFAC Almacelles va fer un partit molt seriós lluny de casa i va sumar una important victòria per atansar-se al liderat gràcies a una gran primera part en la qual es van mostrar molt encertats de cara a porta. A la segona meitat van saber patir i van merèixer sentenciar en el darrer tram. Al final, un 1-2 que serveix per allunyar els fantasmes de la crisi i recuperar sensacions.

Marc Viladegut, dels més actius en els roig-i-negres, va fer el primer avís als 3 minuts. I seria l’avantsala del gol de Joel Chiné, a la sortida d’un córner botat des de l’esquerra per Roger Canadell (0-1). Els locals van intentar respondre amb un xut de Roger Gorrea que va atrapar Pau Mora. Era la primera aproximació local, i fins al minut 35 no es van veure més ocasions. Allà, va provar fortuna el local Rafel amb un xut potent que va marxar per sobre del travesser. Però només va ser un miratge, perquè de nou a pilota aturada l’EFAC va augmentar la renda. Un rebot i una pilota sense amo a l’àrea, després d’un servei de córner, la va rematar al fons de les xarxes Marc Viladegut per ampliar la renda amb el 0-2.

A la represa, els locals van fer un pas al davant i van passar a tancar els lleidatans. I més encara amb l’1-2. Fabra es va treure de la màniga un magistral llançament de falta que es va colar per l’escaire. El Sant Ildefons va passar a buscar l’empat, posant-hi el joc i la possessió, però amb prou feines generava ocasions de gol davant d’un EFAC ben plantat que va fer el que havia de fer i va arribar als minuts finals amb més gasolina i capacitat a dalt. D’aquesta circumstància es va generar una primera ocasió que va obligar a intervenir el porter local Marc Guillén. I en els instants finals, Eric Gracia era objecte de penal i ell mateix va demanar llançar-lo, però Guillén va refusar el xut i l’EFAC Almacelles no va poder posar la cirereta a una victòria que trenca amb la seua miniratxa de dos derrotes consecutives.

Amb aquesta victòria, sumada a la derrota del líder Martinenc a Igualada, els homes de Pablo Petreñas se situen a només 4 punts del capdamunt de la taula en una Lliga molt ajustada. L’EFAC, que venia de sumar 3 punts dels últims 12 possibles, va cloure la crisi i té un calendari favorable, amb dos partits a casa, per retallar punts al líder fins a l’aturada nadalenca.

“Sens dubte, ha sigut una victòria molt treballada” L’entrenador de l’EFAC Almacelles, Pablo Petreñas, va dir que “sens dubte, ha sigut una victòria molt treballada. L’equip ha respost bé. Hem sabut jugar en cada moment davant d’un rival força complicat. Crec que a la primera part hem estat més ben col·locats en el camp. Les segones jugades les hem guanyat. Els dos gols ens han ajudat a desplegar el nostre plantejament, i al final hem fet mèrits per poder marcar més gols”.