SEGRE

DEPORTES_LUNES

Plantilla curta i falta de gol

El Lleida, que ha sumat només dos punts dels últims quinze, acusa el desgast físic amb deu jugadors amb més de mil minuts || Cinc dels últims 7 gols els ha encaixat a partir del minut 69

El capità del Lleida, Marc Nierga, lluita una pilota amb un rival en el partit de dissabte a València.

El capità del Lleida, Marc Nierga, lluita una pilota amb un rival en el partit de dissabte a València.CARLES MIRANDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La derrota del Lleida Esportiu a Paterna per 3-0 va fer saltar les alarmes pels números que arrossega l’equip en les últimes jornades. Els d’Albadalejo encadenen 3 derrotes consecutives, 4 partits sense marcar i 6 sense aconseguir la victòria si es té en compte el partit de Copa del Rei contra la Reial Societat. L’última victòria va ser, de fet, fa gairebé un mes, el 22 d’octubre davant del Cornellà. D’aquesta manera, el conjunt blau ha passat, en pocs dies, d’optar al segon lloc de la classificació a acabar la jornada fora dels deu primers classificats, això sí, a només dos punts del quart.

Una de les possibles explicacions a la mala dinàmica que travessen els lleidatans es troba en el desgast físic, fruit de la quantitat de minuts que acumulen alguns jugadors d’una plantilla curta sense comptar els joves. Fins ara, Albadalejo ha fet jugar 21 futbolistes. D’ells, Max Llovera, Adrià Gené i Jordi Martínez han tingut un paper testimonial al sumar 88 minuts de joc entre tots tres. Per tant, són 18 els futbolistes utilitzats i que hagin jugat més de cent minuts.

LES CLAUS

  • Jugadors sobrecarregats. Fins a la data, 10 futbolistes han superat ja els mil minuts de joc: Aitor Núñez, Moustapha, Nierga, Jorge Félix, Eneko, Trilles, Valiente, Pumar, Diego Rivas i Mousa. 
  • 13 juguen el 88% de minuts. En només 13 futbolistes (els anteriors més Andriu, Javi López i Agudo) han recaigut, fins a la data, el 88% dels minuts de joc del Lleida. Vuit es reparteixen el 12% restant. 
  • Set partits en 28 dies. En menys d’un mes, els d’Albadalejo han disputat 7 partits: contra Cornellà, Reial Societat, Ebro, Vila-real B, Formentera, Mallorca i Mestalla. La mitjana resultant és d’un partit cada 4 dies.
  • 0-6 en els últims 4 partits. En els últims 4 partits, el Lleida no ha aconseguit cap gol i n’ha encaixat 6. A més, dels últims 7 gols encaixats, 5 han estat en els últims 20 minuts de partit.

En tot el grup, només hi ha tres equips que han utilitzat menys futbolistes que el Lleida amb més de cent minuts jugats: l’Ebro i la Penya Esportiva (16), i el Cornellà (17), encara que es pot destacar que cap d’aquests equips no ha disputat la Copa del Rei aquesta temporada. Amb 18 futbolistes utilitzats també hi ha l’Ontinyent, el Saguntí, el Llagostera i el Formentera, dels quals només aquest últim va disputar la competició del KO.

D’altra banda, dels 18 jugadors utilitzats per Albadalejo amb més de cent minuts, n’hi ha deu que ja carreguen més de mil minuts a l’esquena: Aitor Núñez (1.620), Moustapha (1.475), Nierga (1.391), Jorge Félix (1.358), Eneko (1.335), Trilles (1.265), Valiente (1.178), Pumar (1.172), Diego Rivas (1.170) i Mousa (1.073). A continuació, i molt a prop del llistó dels mil minuts, també hi figuren Andriu (919), Javi López (899) i Iván Agudo (777). Només entre aquests 13 futbolistes s’ha repartit el 88 per cent dels minuts de joc totals de l’equip. Aquesta càrrega de minuts s’accentua l’últim mes, ja que en 28 dies, el Lleida ha jugat 7 partits (Cornellà, Reial Societat, Ebro, Vila-real B, Formentera, Mallorca i Mestalla), realitzant una mitjana d’un partit cada quatre dies.

Potser un dels fets més preocupants en les últimes setmanes és la falta de gol, amb els últims quatre partits sense veure la porteria contrària i havent marcat només un gol en els cinc últims. En aquest sentit, des del club ja es va anunciar que aquest està intensificant les gestions per a la contractació d’un jugador ofensiu. Ara per ara, els màxims golejadors de l’equip són Jorge Félix i Agudo, tots dos amb 5 gols, seguits de Nierga i Moustapha, que n’han fet dos cada un, i Joel Huertas, amb un gol.

A banda de la poca efectivitat en els últims partits, la faceta defensiva tampoc està sent millor, ja que l’equip, en els últims dos partits, ha encaixat 5 gols dels 15 que acumula en contra a la Lliga. D’aquests 15 gols, 7 s’han encaixat en els últims 20 minuts de partit. És més: dels 7 últims gols rebuts, 5 han estat en aquesta fase, un altre fet que pot evidenciar el desgast físic que pateix la plantilla, que haurà d’afrontar ara tres partits molt exigents, davant de l’Hèrcules, la Reial Societat i l’Elx, tots tres en vuit dies.

tracking