SEGRE

ATLETISME BASE

Planter lleidatà al Barça

Els atletes infantils lleidatans Oriol Marqués, d’11 anys, i Àngel Capell, de 12, s’incorporen al FC Barcelona || Tant un com l’altre han destacat en el Circuit Escolar de Cros, sent primer i segon

D’esquerra a dreta, Àngel Capell i Oriol Marqués.

D’esquerra a dreta, Àngel Capell i Oriol Marqués.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els atletes infantils lleidatans Oriol Marqués, nascut a Balaguer i d’11 anys, i Àngel Capell, natural de Juneda i de 12 anys, s’han incorporat a la secció d’atletisme del FC Barcelona. El Barça no només estén les seues xarxes a Lleida en el futbol, també en l’atletisme, disciplina en què ja compta amb diversos atletes lleidatans contrastats com per exemple els germans Arnau i Bernat Erta, i Gerard i Aleix Porras, que destaquen a nivell estatal i fins i tot alguns a nivell internacional.

Però en aquest cas són dos nens en qui el club blaugrana veu grans possibilitats de futur i no ha dubtat a incorporar-los perquè progressin dins de la seua estructura esportiva.

L’Àngel practica, a més, hoquei sobre patins i pàdel, i l’Oriol taekwondo, en què opta a cinturó marró

L’Àngel Capell Quirós ha estat vinculat a l’atletisme des de molt petit, entrenant al costat del seu pare, però compagina diversos esports i fins ara no s’havia decantat clarament per cap, malgrat que destaca com a atleta. El seu pare, Àngel, diu d’ell que “sempre s’ha interessat pel món de l’esport. Ell és molt actiu i practica actualment diversos esports, com l’hoquei sobre patins i el pàdel, i també l’esquí durant la temporada d’hivern”.

Encara que no forma part de cap club, l’Àngel Capell està obtenint molt bons resultats i destaca, sobretot, la segona posició que va aconseguir en la temporada 2016-17 al Campionat Provincial Circuit Escolar de Cros-Trofeu Diputació de Lleida.

Va ser en aquesta competició on, en la pugna per aconseguir el trofeu, va nàixer la seua amistat amb l’altre fitxatge del club blaugrana, Oriol Marqués, que va ser el campió la temporada passada del Circuit Escolar de Cros.

L’Oriol, que al setembre va fer els 11 anys, es va iniciar amb tot just tres anys en l’atletisme, de la mà del seu pare, que també practicava aquest esport. La temporada passada 2016-2017, es va entrenar amb el club Runner’s Balaguer i va començar a competir en el Circuit Escolar de Cros-Trofeu Diputació de Lleida.

A mesura que avançava el campionat, l’atleta de Balaguer va anar progressant en el seu rendiment fins al punt de guanyar la competició.

Una característica comuna amb l’Àngel és que l’Oriol també practica assíduament d’altres esports. En el seu cas, s’ha decantat per les arts marcials, el taekwondo, al Punt d’Esport de Balaguer, i en l’actualitat intenta obtenir el cinturó marró.

L’Àngel Capell i l’Oriol Marqués van assistir ahir a l’acte de presentació de la temporada de les seccions amateurs del FC Barcelona, entre les quals la d’atletisme, encara que s’entrenen amb l’escola del club a l’estadi Joan Serrahima des de fa algunes setmanes.

El pla d’entrenaments és de tres dies a la setmana, encara que ells només hi van els dimecres, entre les 18.00 i les 19.30 hores. “Són molts quilòmetres de cotxe i és un primer any complicat, però ho afrontem amb molta il·lusió”, diu l’Àngel pare.

tracking