FUTBOL SALA MUNDIAL FEMENÍ

Catalunya acaba el somni al ser golejada per Brasil

Per 1-7 i jugarà avui davant d’Estats Units pels llocs del cinquè al vuitè

Una acció del partit entre Catalunya i Brasil disputat ahir a Balaguer.

Una acció del partit entre Catalunya i Brasil disputat ahir a Balaguer.JOAN BOVÉ

Catalunya va caure derrotada ahir per 1-7 als quarts de final del Mundial de futbol sala femení, que es disputa a Balaguer, avant d’una selecció del Brasil molt superior. El combinat català s’enfrontarà avui divendres a Estats Units per aconseguir un lloc entre el cinquè i el vuitè classificats, de la mateixa manera que ho faran les seleccions de Suïssa i Itàlia. El Catalunya-Brasil va ser un partit que tot just va tenir història, ja que les sud-americanes es van avançar en el marcador al minut 4 amb un gol de Karine dos Santos, després de tres molt bones intervencions de la portera catalana Laia. Les catalanes van aguantar bé les envestides de les brasileres, que dominaven malgrat no arribar amb claredat davant de la porteria rival.

Poliana Alves va ser l’autora del 0-2 per a les carioques al minut 11. Catalunya, encara que va intentar jugar la pilota, es va veure superada una vegada i una altra per la tècnica major de les brasileres, que van augmentar la diferència al minut 17 amb un gol de Dayane de Fátima. Amb el 0-3 s’arribava al descans. A la segona part continuaria la mateixa tònica i al minut 25, Poliana Alves marcava el quart gol i Dayana de Fátima, en tan sols un minut, anotava dos gols més que deixaven el marcador amb un 0-6 quan faltaven encara sis minuts per a la conclusió del partit.

Catalunya, malgrat tot, buscava el gol de l’honor una vegada i una altra sense encert, i Simone de Costa marcava el 0-7 al minut 35. Tres minuts després, per fi, Carlota Planas aconseguia el gol de l’honor de les locals i deixava el definitiu 1-7 en el marcador.

Les quatre seleccions sud-americanes que hi participaven són les que s’han classificat per a les semifinals de la competició. D’aquesta forma, han demostrat la seua superioritat respecte als altres equips.

El programa previst per a avui a semifinals viurà un primer duel entre Argentina i Paraguai, i després un Colòmbia-Brasil. Les argentines es van desfer als quarts de final de Suïssa per 7-0; Paraguai es va imposar a Itàlia per 5-3, i les colombianes van vèncer per idèntic resultat el combinat dels Estats Units.