SEGRE

RUGBI REPORTATGE

D'Alpicat a la Santboiana

Aleix Buira, de 24 anys, primer lleidatà a la màxima categoria del rugbi espanyol al fitxar pel degà d’aquest esport en l’àmbit estatal || Es va formar a l’Inef Lleida i va arribar a ser capità de l’equip

Aleix Buira, de blau, fa un placatge durant un partit de la Divisió d’Honor.

Aleix Buira, de blau, fa un placatge durant un partit de la Divisió d’Honor.UE SANTBOIANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El primer reforç que va incorporar aquest estiu la Santboiana, club fundat l’any 1921 i degà del rugbi espanyol, no va ser ni un kiwi ni un aussie, sobrenoms amb què es coneix els neozelandesos i els australians, que són dos dels grans dominadors d’aquest esport en l’àmbit mundial, sinó un lleidatà d’Alpicat. Aleix Buira, un producte sorgit del planter de l’Inef Lleida Rugby Club, s’ha convertit en el primer jugador lleidatà de la història a arribar a la màxima categoria espanyola d’aquest esport.

Buira (24 anys, 1,74 metres i 95 quilos) és un talonador que s’havia format a l’equip juvenil de l’Inef Lleida fins a arribar a ser el capità del primer equip i convocat per la selecció de Catalunya en diverses ocasions. Allà va coincidir amb el seleccionador català, Ricardo Martinena, que és a més el director esportiu de la Santboiana. Per sorprenent que pugui semblar, el no va ser immediat. “Al principi, li vaig dir que m’ho pensaria, perquè prioritzava la meua feina [és auditor] al somni de jugar a l’elit en un esport al qual m’he dedicat en cos i ànima. He estat sempre molt constant i, al final, vaig pensar que m’havia arribat l’oportunitat de la meua vida i volia provar l’experiència. Almenys, aquest any, després no sé què faré”, explica Aleix, que ha notat “un canvi brutal” del que suposa jugar a l’Inef Lleida a fer-ho a l’elit.

Es va lesionar una espatlla a la Supercopa que va jugar a l’octubre i avui passarà pel quiròfan

“A Lleida, m’entrenava tres dies a la setmana. Aquí, quatre durant una hora i mitja al terreny de joc i tres dies durant una hora al gimnàs. Aquí ens venien a veure cinquanta persones i a la Supercopa que vam jugar a Valladolid a l’octubre van anar-hi 4.000. Res a veure.” En aquesta final, que van perdre per 46-23 davant del Quesos Entrepinares, un dels favorits de la Lliga, Aleix es va lesionar l’espatlla i avui mateix passarà pel quiròfan.

Aleix Buira, de blau, fa un placatge durant un partit de la Divisió d’Honor.

Aleix Buira, de blau, fa un placatge durant un partit de la Divisió d’Honor.UE SANTBOIANA

tracking