Catalunya jugarà per la cinquena plaça

Avui davant d’Itàlia al guanyar EUA als penals

Una jugada del partit entre Catalunya i Estats Units.

Una jugada del partit entre Catalunya i Estats Units.JOAN BOVÉ

La selecció catalana femenina de futbol sala disputarà avui la cinquena posició del Mundial a Itàlia (16.00 hores), després d’haver derrotat ahir als penals la dels Estats Units. El partit entre Catalunya i Estats Units, que va finalitzar 4-4 al temps reglamentari, va tenir dos parts ben diferenciades. L’equip dels Estats Units es va avançar al marcador amb dos gols al minut 2, ampliant el marcador al minut 6 amb un altre gol. Amb el 0-3 tot feia preveure una fàcil victòria americana, però les catalanes van aconseguir reduir diferències al minut 9 amb una diana d’Alma. Amb l’1-3 s’arribaria al descans malgrat que Catalunya va ser la dominadora en aquesta recta final del primer temps en l’intent de capgirar el partit.

A la represa, la igualtat va predominar en els primers 10 minuts i a partir d’aquí les catalanes van començar a tocar la pilota, i fruit del seu bon joc van aconseguir empatar a tres gols després de dos dianes consecutives d’Elba als minuts 30 i 31. Al minut 33, EUA tornaven a posar-se davant 3-4, però al 37 Carlota Planas col·locava el 4-4 definitiu. Després de la pròrroga tot va continuar igual i als penals Catalunya va aconseguir la victòria.

La final la disputaran avui Argentina, que va guanyar 4-3 Paraguai, i Brasil, que va golejar Colòmbia per 5-2.