SEGRE

BÀDMINTON COMPETICIÓ

Nova fàbrica de campions

La zona de tecnificació de bàdminton a Lleida funciona des del setembre amb deu jugadors, des de sub-11 fins a sub-15 || Esport revitalitzat des del 2016

Els integrants de la zona de tecnificació de bàdminton a Lleida, dimarts passat al pavelló Juanjo Garra.

Els integrants de la zona de tecnificació de bàdminton a Lleida, dimarts passat al pavelló Juanjo Garra.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida compta des del setembre amb una zona de tecnificació de bàdminton, un esport que gairebé dos dècades després ha tornat a tenir una delegació de la Federació Catalana i que l’últim any ha doblat el nombre de llicències, al tenir-ne actualment unes seixanta. I tot plegat gràcies a la creació ara fa un any del Club Bàdminton Lleida, entitat que s’ha unit a les ja existents de l’Inefc, Lladonosa, Tremp, Bellver de Cerdanya i Vielha.

A més, hi ha centres docents, com el mateix Lladonosa, Sant Jordi, Manuel de Montsuar, Dominiques i Camp Escolar, que tenen aquest esport com a activitat extraescolar.

El responsable, Robert Sánchez, creu que l’any que ve ja es guanyarà algun títol de Catalunya

L’alma mater del Club Bàdminton Lleida i artífex de la creació d’aquesta zona de tecnificació és el jove Robert Sánchez, de 20 anys, un dels millors jugadors de la província, que pretén revitalitzar aquest esport en terres lleidatanes. “Em vaig adonar que el club estava bé pel que feia a la promoció del bàdminton, però el meu objectiu era tenir jugadors d’un cert nivell i sabia que no seria possible sense un lloc on es fes tecnificació”, explica Sánchez. Com que el centre de tecnificació és a Granollers, Sánchez va plantejar a la Federació Catalana fer una subseu aquí. “Tenim deu jugadors, vuit nois i dos noies, de categories sub-11, sub-13 i sub-15 amb un gran potencial. L’any que ve podríem guanyar ja algun títol de Catalunya i classificar-nos per a l’Estatal”, diu Sánchez.

Dilluns, l’entrenador del centre de tecnificació de la Catalana, Pau Puig, els impartirà una classe tècnica avançada. S’entrenen cinc hores a la setmana, una al pavelló Juanjo Garra i la resta, a l’IES Manuel de Montsuar. “Agraeixo el detall del Montsuar, ja que no ens donen més hores en instal·lacions municipals”, lamenta Sánchez.

tracking