A vuitens golejant

L’ICG Lleida resol amb autoritat l’eliminatòria davant del Walsum alemany i passa ronda a Europa, on s’enfrontarà ara a l’Igualada || Els llistats, de menys a més, van exhibir una gran efectivitat, especialment en l’arrancada de la segona meitat

Albert Mola va estrenar titularitat en competició europea i va ser un dels destacats.LLEONARD DELSHAMS

L’ICG Software Lleida va certificar ahir la classificació per als vuitens de final de la Copa CERS al guanyar també el partit de tornada al Resg Walsum per un contundent 7-2, que deixa l’eliminatòria favorable als llistats per un global de 12-5. L’equip lleidatà, que va anar clarament de menys a més, mai va témer per la classificació, encara que va haver d’esperar a la segona meitat, després d’una primera bastant dolenta, per sentenciar un quadre alemany molt feble i sense pegada, i assolir els vuitens, on se les heurà amb l’Igualada, que va golejar en el seu duel davant del Sarzana italià per 6-2, 9-3 en el global.

No va tardar l’ICG a posar setge a la porteria alemanya. Als tres minuts, una jugada de Cañellas es va estampar al cos de Tobias Wahlen, que dos minuts després se les veia cara a cara amb Darío Ginénez, en una falta directa per la targeta blava mostrada pels àrbitres a Miquel Vila. L’argentí, que reapareixia després de la lesió, la va executar amb la sang freda habitual, però la bola va sortir lleugerament desviada. Va ser el preludi del primer gol llistat, que arribaria després d’una jugada del mateix Darío, que va cedir cap enrere perquè César Candanedo, al primer toc, marqués a plaer (1-0).

Amb el gol, els d’Albert Folguera, conscients potser de la seua clara superioritat, van abaixar la intensitat i el Walsum ho va aprofitar per arribar amb molta més facilitat als voltants de la porteria local, ahir defensada pel debutant Albert Mola, que va haver d’intervenir en quatre llançaments llunyans dels alemanys, confirmant que el futur de la meta llistada està garantit. L’entrada d’Andreu Tomàs per Darío va reactivar el joc llistat. El pallarès, precisament, va estar a prop d’anotar el segon gol en una gran jugada, en la qual va esquivar dos rivals per rematar desviat. Ho va intentar també Roberto di Benedetto en dos ocasions, la segona rebutjada pel porter amb la visera del casc, que va haver de ser revisada després del violent impacte. El 2-0 es gestava i podria haver arribat en una falta directa, però Andreu Tomàs, aquesta vegada l’encarregat de llançar-la, tampoc va estar precís i el meta germànic li va endevinar l’acció. Tampoc va estar fi Haas al tall del descans en cap altra jugada a bola aturada que Mola es va encarregar de desbaratar, per arribar al descans amb el mínim avantatge per als llistats, que si bé dominaven a plaer tornaven a estar precipitats i ansiosos.

A la tornada dels vestidors, l’ICG va sortir decidit a sentenciar i en tres minuts va deixar liquidada l’eliminatòria amb dos gols més. I això que va començar la segona meitat en inferioritat per l’exclusió de Roberto di Benedetto de la primera meitat. Tot just recuperar el jugador exclòs, una combinació entre Jordi Xixi Creus i Andreu Tomàs la culminava el pallarès per situar el 2-0. Dos minuts després, sense temps per reaccionar, era el reusenc el que aconseguia batre Haas i fer pujar el tercer al marcador, és a dir, el 8-3 en l’eliminatòria. El gol va deixar tocat el Walsum, que només creava cert perill amb trets llunyans al cos d’Albert Mola, molt segur en tot moment.

Amb el partit trencat i la classificació ja a la butxaca, el duel era anar amunt i avall i l’ICG, que s’hi trobava més còmode, no va tardar a incrementar el compte. Xixi Creus i Candanedo van tornar a veure porta en sengles contraatacs, que van situar un inabastable 4-0. Poc després que Darío fallés un penal, Mataix i Bruno di Benedetto, que van gaudir de molts més minuts, se sumaven a la festa amb dos gols en tot just un minut. La festa la va completar el seu germà Roberto al transformar, per fi, una falta directa, si bé el quadre alemany, esperonat per la seua afició, va tancar el matx amb dos gols que van salvar el seu honor.

Folguera: “L’eliminatòria no ha perillat en cap moment”

El tècnic de l’ICG Lleida, Albert Folguera, es va mostrar content a mitges pel partit d’ahir, per bé que va reconèixer que “l’eliminatòria no ha perillat en cap moment”.