SEGRE

FÓRMULA 1 GRAN PREMI D?ABU DHABI

Bottas guanya en la cloenda

El pilot finlandès de Mercedes es va imposar a Abu Dhabi, l’última prova del Mundial, però no va poder prendre el subcampionat a Vettel || Alonso va acabar novè i Sainz va haver d’abandonar

Valtteri Bottas, vencedor de la carrera, flanquejat per Hamilton i Vettel en el podi d’Abu Dhabi.

Valtteri Bottas, vencedor de la carrera, flanquejat per Hamilton i Vettel en el podi d’Abu Dhabi.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El finlandès Valtteri Bottas (Mercedes) es va imposar ahir en la cursa del Gran Premi d’Abu Dhabi, última prova del Mundial de Fórmula 1, per la qual cosa acomiada el campionat amb tres triomfs, mentre que l’asturià Fernando Alonso (McLaren) va acabar novè i Carlos Sainz (Renault) es va veure obligat a abandonar a la volta 32 per problemes al monoplaça. Al finlandès van acompanyar-lo al podi el campió del món, Lewis Hamilton (Mercedes), i Sebastian Vettel (Ferrari). D’aquesta manera, el germànic tanca l’any amb el subcampionat, ja que, per aconseguir-lo, al finlandès només li valia guanyar i que Vettel no puntués. A més, el brasiler Felipe Massa (Williams) es va acomiadar de la Fórmula 1 amb un desè lloc.

Bottas va mantenir la posició de privilegi per comandar la prova una vegada es van apagar els semàfors. De fet, amb prou feines es van produir moviments a la graella a la sortida, més enllà d’un incident entre el mexicà Sergio Pérez (Force India) i l’alemany Nico Hulkenberg (Renault), amb una penalització de cinc segons per al germànic, que va permetre diversos avançaments. Mentre Bottas i Hamilton rodaven al davant, amb l’alemany Sebastian Vettel (Ferrari) a una mica més de deu segons, el quart en disputa, l’australià Daniel Ricciardo (Red Bull), se n’anava contra el mur a la volta 21 a l’acusar problemes hidràulics. Amb això, l’oceànic abandonava per sisena vegada aquesta temporada.

Per la seua part, Alonso aconseguia avançar el brasiler Felipe Massa (Williams), en el gran premi del comiat definitiu de la Fórmula 1, quan aquest sortia de boxes, i es refermava a la desena plaça real. Tanmateix, per ràdio l’advertien que Carlos Sainz disfrutava d’un millor ritme i amenaçava el seu lloc. “M’encantaria tenir més possibilitats, tenir més energia, però això és el que tenim”, va respondre un irònic Alonso. Tot i això, a la sortida dels garatges a la volta 32, el madrileny, que havia guanyat la partida a l’asturià, veia com se li escapava la carrera després que no li col·loquessin bé el pneumàtic davanter esquerre. Arribava així la seua vuitena retirada de l’any, la segona en les quatre carreres als comandaments de Renault.

Sense canvis a la part de dalt en les últimes voltes, Bottas va sumar la tercera victòria de la campanya, de manera que avantatjava el seu company d’equip i Vettel. Per la seua part, Alonso confirmava la novena posició final en la que serà la seua última carrera amb motor Honda, després de confirmar-se que els McLaren tindran motor Renault el 2018.

D’aquesta manera acaba la temporada, amb diversos mesos al davant abans que comenci el curs 2018 a Melbourne (Austràlia). França i Alemanya tornaran a un Mundial de vint-i-una carreres en què ja no hi haurà la prova de Malàisia.

“Estic content d’acabar amb una bona sensació” El pilot asturià de McLaren, Fernando Alonso, que va tancar el Mundial a la novena posició a Abu Dhabi, va declarar que estava “content per poder acabar l’any amb una bona sensació. Volia acabar als punts. I bé, ha estat una petita recompensa a tres anys de dificultats”. Per la seua part, el pilot madrileny de Renault, Carlos Sainz, finalment novè en el Mundial, va assegurar que, a pesar de l’abandó, no estava “disgustat”, perquè han demostrat que tenien un bon ritme, i s’ha mostrat ansiós per iniciar la nova campanya, la primera començant a Renault. “Ha estat una pena, perquè estàvem fent una cursa molt bona, però aquesta mena de coses passen”, va sentenciar.

Valtteri Bottas, vencedor de la carrera, flanquejat per Hamilton i Vettel en el podi d’Abu Dhabi.

Valtteri Bottas, vencedor de la carrera, flanquejat per Hamilton i Vettel en el podi d’Abu Dhabi.EFE

tracking