EL MILLOREL PITJOR

Empat de Barça en un nou robatori arbitral

L’àrbitre no concedeix un gol legal a Messi quan la pilota havia entrat clarament a la porteria del València, com ja va succeir la temporada passada al Villamarín || Alba, a passada de l’argentí, va salvar un punt

Messi, Paulinho i Luis Suárez feliciten Jordi Alba després de marcar el gol que evitava la derrota a Mestalla.EFE

El FC Barcelona va salvar la condició d’invicte gràcies a un gol de Jordi Alba en el minut 82, en un partit marcat pel gol de Messi que el col·legiat no va concedir, a pesar que la pilota havia entrat completament dins de la porteria, i que hauria suposat el 0-1 per als blaugranes

.

El Barcelona va entrar fort al partit i durant els primers cinc minuts va tancar el València en el seu camp, tocant la pilota a la recerca d’alguna escletxa per la qual trencar la defensa local, tot i que va ser amb un parell de xuts llunyans la manera en què va intentar batre Neto. Superada aquesta fase, el Barcelona va seguir amb el domini de la pilota, però el València va començar a buscar la porteria de Ter Stegen, sense que el porter alemany passés gaire ànsia.

A la mitja hora, un xut sense gaire intenció de Messi es va colar entre les cames de Neto i va arribar a superar un pam la línia de gol. Ni el col·legiat, Iglesias Villanueva, ni el seu assistent van donar per bo el gol. La història es repetia, ja que la temporada passada al Barça ja li van pispar un gol al camp del Betis que, com ahir, també havia entrat clarament a la porteria. El futbol espanyol tornarà a debatre sobre l’ús de la tecnologia, que ja s’espera per a la pròxima temporada. Després de l’acció, el Barcelona va incrementar el domini davant d’un València allunyat de la seua millor versió i que va quedar en mans d’un quadre blaugrana al qual només li va faltar definir als metres finals. El descans va ser el millor que li va poder passar a un València desarborat i en el qual cap dels jugadors del centre del camp va oferir el rendiment habitual davant d’un Barça molt superior des de l’inici.

En el segon període, d’entrada, el València es va mostrar més actiu. Va buscar tenir més la pilota després d’un primer temps en què es va veure totalment superat en aquest apartat per l’equip de Valverde. Així, en el primer quart d’hora d’aquest període, el València va jugar de tu a tu, buscant el terreny barcelonista però sense descuidar la defensa davant la sempre activa ofensiva del Barcelona liderada per Messi. Fruit de la seua ambició, el València aconseguia desnivellar el marcador just als 60 minuts de partit, en una bona jugada per la banda esquerra en la qual Gayá va guanyar la línia de fons, va posar la pilota a l’àrea petita i Rodrigo va batre Ter Stegen anticipant-se a Vermaelen. Amb el gol, la intensitat del joc va augmentar. El Barcelona va anar a buscar l’empat, però el València, lluny de centrar-se només en defensa, va començar a mostrar la seua habilitat al contraatac davant un rival més obert que buscava la igualada.

El partit va entrar en l’últim quart d’hora amb el Barça bolcat sobre l’àrea valencianista, provant de desajustar l’ordenat entramat defensiu local, però va ser un xut des de la frontal de l’àrea de l’uruguaià Luis Suárez, que va parar Neto, la millor opció per marcar del conjunt blaugrana. La insistència barcelonista va tenir premi a vuit minuts del final, després d’una excel·lent passada de Messi a Jordi Alba que el lateral va rematar sense deixar botar la pilota per superar Neto. En la recta final, el Barcelona va apretar davant un València que tampoc va cessar en la seua intensitat i, lluny de mantenir l’empat, es va permetre la llicència de buscar la victòria en el temps afegit amb tres aproximacions que van posar en un compromís Ter Stegen.

L’empat beneficia Atlètic i Reial Madrid, que ara queden a una distància de vuit punts dels d’Ernesto Valverde.