SEGRE

Marc Márquez, amfitrió i protagonista del Júnior Motor Camp a Rufea

Allianz Junior Motor Camp al circuit de Rufea, a Lleida, on una vintena de joves promeses aprenen al costat de l'hexacampió.

Marc Màrquez al campus de RufeaLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Marc Márquez, quàdruple campió del món de MotoGP, ha estat l’amfitrió i protagonista de la presentació de la tercera edició de l'Allianz Júnior Motor Camp al circuit de Rufea, a Lleida, destinat a vint nens de cinc països entre deu i tretze anys en el marc del seu projecte solidari "Laps for Life 93". Aquest campament del motor compta amb 17 nois i 3 noies d’Alemanya, República Txeca, Holanda, Israel i Espanya i és una iniciativa organitzada per Marc Márquez i l’empresa d’assegurances Allianz dins d’un projecte solidari en el qual s’aposta pel món del motor i els joves, que comparteixen experiències amb el campió del món, al qual acompanya el seu germà Alex Márquez, campió del món de Moto3 el 2014.

Amb el campament de motor, en el qual també es va poder veure Emilio Alzamora, representant de Marc Márquez i campió del món de 125 c.c. el 1999, i a Julián Simón, campió del món de 125 c.c. el 2009, es busca formar durant tres dies a les joves generacions del món del motor i inculcar-los valors com el treball en equip, el respecte, la dedicació, l’esforç i la importància de la seguretat. "El motocròs és un dels meus mètodes d’entrenament i m’ha servit molt per aconseguir el meu estil de pilotatge, és una especialitat molt completa i ha format molts pilots i encara que són els nens els que aprenen també en ocasions nosaltres tenim l’oportunitat d’aprendre d’ells", va assenyalar el sèxtuple campió del món de motociclisme. "Quan era petit si hagués tingut l’oportunitat de rodar amb els meus ídols tres dies hauria donat moltes coses i ja que podem fer-ho ara ja que intentem donar-los uns dies inoblidables", va afirmar Márquez.

"En aquests campaments es nota que hi ha planter i esperem que algun dia arribin a aconseguir dedicar-se a això", va explicar Àlex Márquez.

Pel que fa a la temporada 2018 per si mateixa, Marc Márquez es va aventurar a explicar: "També em serveix per preparar la temporada i aquest any hem après que no es pot subestimar ningú, com ho ha fet aquest any Dovizioso, però no es pot oblidar els habituals i fins i tot Zarco, que ha destacat molt durant l’any".

El seu germà Alex va reconèixer que té moltes ganes que comenci novament la temporada. "Estic desitjant arribar a Qatar per començar el campionat i veure quin és el nivell dels meus rivals", va assegurar.

El seu "colze de déu" va ser motiu de pregunta, encara que Marc Márquez va reconèixer que aquest campament "no és el millor lloc per posar-lo en pràctica".

Alex Márquez va reconèixer que el circuit de Rufea és molt especial per a ell, ja que es va inaugurar el mateix any que va nàixer i per a Marc Márquez és com per anar al seu psicòleg personal doncs "ajuda a entrenar, a desconnectar i és un espai en el qual entres i automàticament et sents tranquil". "Amb els nens s’aprenen moltes coses però sobretot et permet reviure quan eres nen mentre tu et vas professionalitzant i és una manera de mantenir la motivació i divertir-te fent el que millor sabem fer", va comentar Marc Márquez, que va reconèixer que el motocròs li serveix per "mantenir el nivell". "I és el meu entreteniment més important, és part del meu entrenament i les sensacions que tens amb el motocròs no les tens amb altres motos, la manera d’improvisar, com treure el temps, etcètera ho pots transmetre a qualsevol altra disciplina", va explicar.

"Un pilot de motocròs pot anar ràpid en velocitat però a la inversa no té per què ser així, però està clar que després cal traslladar aquesta experiència a la velocitat", va recalcar Márquez, que en un moment determinat va assegurar que es continua considerant un nen i que es diverteix moltíssim amb els nens.

Amb aquest projecte es busca contribuir de manera positiva en la societat i els joves per desenvolupar iniciatives en el camp de la salut, la seguretat viària o la vida saludable i en el que també han tingut cabuda iniciatives com a curses atlètiques a favor de Aldeas Infantiles, la Allianz Night Run de Barcelona i València o la recollida de joguets per Nadal per a nens en risc d’exclusió social, en la qual s’espera recaptar més de 2.800 joguets.

tracking