SEGRE

FUTBOL BASE

Balaguer homenatja Yeray Darias amb un Memorial

En record del jugador mort l’1 de gener amb un torneig aleví els dies 9 i 10

El Memorial Yeray Darias va ser presentat ahir a Balaguer.

El Memorial Yeray Darias va ser presentat ahir a Balaguer.AJUNTAMENT DE BALAGUER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La capital de la Noguera va presentar ahir el primer torneig Memorial Yeray Darias en homenatge al que va ser jugador del CF Balaguer, mort en accident de trànsit la matinada de l’1 de gener passat a l’edat de 24 anys.

El torneig, que comptarà amb la participació de 32 equips de categoria alevina, es dividirà en dos fases. La primera, la de grups, es disputarà el dissabte 9 de desembre des de les 10.00 fins a les 20.00, mentre que la fase final es jugarà diumenge dia 10 de les 10.00 a les 14.00 hores.

LES CLAUS

  • Homenatge emotiu. Balaguer acollirà el primer Memorial Yeray Darias, un torneig aleví amb trenta-dos equips, els dies 9 i 10. Servirà de record per al futbolista del club de la capital de la Noguera mort l’1 de gener als 24 anys i naix amb voluntat que tingui continuïtat. 
  • Participació de luxe. Ja han confirmat la seua presència el Barça, l’Atlètic de Madrid, el València, l’Espanyol, la Reial Societat, el Vila-real, l’Osasuna i el Saragossa, juntament amb equips de tot Catalunya a més del club amfitrió, el CF Balaguer. Hi haurà una  primera fase de 8 grups amb quatre equips en cadascun d’ells, i una fase final en què es definiran les posicions i el vencedor.

El quadre de competició estarà format per 8 grups amb 4 equips cada un, i alguns dels clubs que ja han confirmat l’assistència al torneig són de prestigi a la Lliga de Primera i Segona, com el FC Barcelona, l’Atlètic de Madrid, el València, el Vila-real, la Reial Societat, l’RCD Espanyol, l’Osasuna i el Reial Saragossa, a més del Balaguer com a amfitrió, així com altres equips de tot Catalunya.

Segons el directiu responsable del futbol base del CF Balaguer, Guifré Ricart, el torneig s’ha organitzat d’acord amb la família per recordar el que va ser una figura important i capità del primer equip. A més, segons va explicar el mateix Ricart, “la idea és que el torneig tingui continuïtat en els propers anys si la família així ho desitja”. Per la seua part, l’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, va destacar que “el gran nivell del torneig posa de relleu la figura de Yeray Darias”.

Val a recordar que uns dies després de la mort de Yeray, familiars, jugadors, tècnics, directius i aficionats es van unir en un emotiu record que va tenir lloc el 15 de gener passat, durant el partit que va enfrontar el Balaguer amb el Reus B.

En l’esmentat homenatge, es va procedir a la retirada del dorsal 4, que cap altre jugador de l’equip no portarà mai més, es van llançar globus a l’aire per part dels jugadors de la base i tots els futbolistes del club van vestir samarretes en les quals es podia llegir: “Sempre amb nosaltres”. Durant l’emotiu acte d’aquell dia es va recordar la figura de Yeray Darias també com a futbolista format al Lleida i com a integrant de la selecció catalana.

tracking