SEGRE

DEPORTES

Sorteig benèvol

La selecció evita els favorits i queda enquadrada amb la Portugal de Cristiano, com a escull més difícil, Marroc i Iran || El Rússia-Aràbia obrirà el Mundial el 14 de juny

Carles Puyol va participar en el sorteig extraient boles.

Carles Puyol va participar en el sorteig extraient boles.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Portugal del davanter del Reial Madrid Cristiano Ronaldo, vigent campió d’Europa, Marroc i Iran seran els rivals d’Espanya en la primera fase del Campionat del Món de futbol de Rússia 2018, que es disputarà del 14 de juny al 15 juliol, després del sorteig celebrat ahir al Palau del Kremlin de Moscou. El partit inaugural del Mundial serà el Rússia-Aràbia Saudita el dia 14 de juny, que es jugarà a les 15.00 hores.

Espanya, enquadrada en el grup B, debutarà contra Portugal el 15 de juny en el Fisht Stadium de Sotxi, en un partit que podria decidir el lideratge després d’un sorteig que va ser benèvol amb els de Julen Lopetegui, que van evitar rivals com Alemanya, Argentina o Brasil. Espanya s’enfrontarà també a Iran, entrenada per l’extècnic del Reial Madrid en la temporada 2003-04, el portuguès Carlos Queiroz, i amb la qual no hi ha cap precedent entre un equip i l’altre.

L’últim partit de la primera fase el disputarà Espanya el 25 de juny a Kaliningrad contra el Marroc, selecció amb la qual mai no ha jugat en un Mundial i que torna a la competició en què no era present des de França’98. Els tres partits del combinat de Julen Lopetegui es jugaran a la mateixa hora, les 20.00.

De la resta de grups, l’F és a priori un dels més difícils al quedar aparellades Alemanya, defensora del títol, Mèxic, Suècia i Corea del Sud. En el grup G, la selecció de Bèlgica del tècnic lleidatà Robert Martínez i Anglaterra s’hauran de barallar per la primera plaça. Els més deslluïts a nivell mediàtic són el grup A (Rússia, Aràbia Saudita, Egipte i Uruguai) i el grup H (Polònia, Senegal, Colòmbia i Japó).

En el supòsit que els de Lopetegui s’imposin en les primeres tres jornades, les possibilitats que tindrien per a vuitens serien moltes. No hi ha cap coco: la lògica, que no és ni de bon tros llei en el futbol, diu que Rússia o l’Egipte de Salah seria l’obstacle espanyol per arribar a quarts.

En cas de classificar-se, arribarien els plats forts: primer, Argentina, que hauria de passar com a primera. El següent escull, en semifinals, seria la selecció d’Alemanya, que prèviament hauria estat primera de grup. Finalment, la hipotètica final seria contra Brasil o França.

En cas que la selecció arribi a vuitens com a segona de grup, probablement s’enfrontaria a Uruguai, la qual cosa enviaria Espanya a la part contrària del quadre que la que s’ha explicat en l’apartat anterior. Si passés de vuitens, a quarts hauria de superar el guanyador del Grup C, segurament França.

En l’horitzó de les semifinals apareixeria la selecció de Brasil, que s’hauria classificat com a primera del Grup E, en detriment de Suïssa, Costa Rica i Sèrbia, i hauria eliminat a vuitens la segona del grup F (si Alemanya fos primera, podrien ser Mèxic, Suècia i Corea del Sud) i a quarts la guanyadora del duel entre la primera del Grup G (la selecció de Bèlgica, Panamà, Tunísia i Anglaterra) i la segona del Grup H (la selecció de Polònia, Senegal, Colòmbia i Japó). En aquest cas, la hipotètica final seria davant la selecció d’Alemanya o la d’Argentina.

tracking