Nova entrepussada

El Barça cedeix els primers punts al Camp Nou i aviva la Lliga, en un partit que podia haver sentenciat contra un Celta molt efectiu i que al final es va dedicar a perdre temps || L’àrbitre va anul·lar un gol de Luis Suárez amb 1-1 per un inexistent fora de joc

Moment en què el francès es retira lesionat.

Moment en què el francès es retira lesionat.EFE

El Barça va cedir ahir el segon empat consecutiu en Lliga, el primer aquesta temporada al Camp Nou. Leo Messi no va ser suficient aquesta vegada per a un conjunt blaugrana que va jugar un bon partit davant d’un Celta molt efectiu que quan va aconseguir el 2-2 es va dedicar a perdre el temps deliberadament.

Al matx li va costar veure una acció clara de gol, pel gran moviment de pilota que van oferir els dos equips, la base del qual és el control del xoc a través del domini de l’esfèric. Messi, que sumava cinc partits sense marcar, va intentar en el minut 6 un eslàlom que a punt va estar d’acabar en gol, si no fos perquè Brais Méndez li va posar el peu per darrere i va aconseguir enviar la pilota a córner. En el minut 20 va arribar el primer gol gallec per culpa d’un error defensiu. Una badada al centre del camp d’Umtiti va propiciar que el Celta muntés un letal contraatac impulsat per Iago Aspas, que dins de l’àrea va enviar a Maxi Gómez perquè marqués a plaer, encara que Ter Stegen va ser capaç de treure la pilota amb el peu, malgrat que amb tan mala sort que la pilota va tornar a Aspas, que no va fallar (0-1). El gol va coincidir amb l’activació d’un Messi que va reclamar tot el protagonisme. Així, als dos minuts, una bona jugada col·lectiva del Barça va acabar amb una passada en diagonal de Paulinho cap a l’interior que va caçar l’argentí per igualar el partit (1-1). El matx no tenia pausa i cinc minuts després va ser Messi qui va enviar en profunditat a Luis Suárez però el gol de l’uruguaià no va pujar el marcador per un fora de joc inexistent, perquè un defensa celtinya trencava a la banda el fora de joc. Segon clamorós error arbitral en menys d’una setmana. Van ser els millors moments del Barcelona, en els quals buscava la verticalitat amb cura i al 31 una llarga jugada d’oportunitats va acabar amb un xut de Messi al pal i una rematada poc precisa de Suárez. Entrat ja en l’últim terç de la primera part, i amb un Celta una mica endarrerit i contenint el Barça, Rakitic es va treure una passada però Paulinho no va rematar amb convicció, encara que Rubén Blanco va treure la pilota amb dificultat.

El francès, que va fallar en l’1-1, es va lesionar en la jugada que va permetre als gallecs anotar el 2-2

Feia cinc jornades que l’argentí no marcava i ahir va firmar l’1-1 i va tenir més ocasions per golejar

El Barça va arrancar en el segon acte a la recerca del segon gol. Al 48, Paulinho la va tenir en una pilota rebuda de Messi, però quan va regatejar Blanco va perdre la verticalitat i el seu xut amb l’esquerra va acabar fora per poc. La fluïdesa i espurna en el joc de la primera part la va perdre per complet en la segona l’equip d’Unzué, que va veure com el Barcelona incrementava el domini i assetjava la seua porteria. Es mastegava el gol i aquest va arribar en una gran triangulació, amb passada de Messi a l’espai perquè Alba centrés i Luis Suárez definís (2-1, 62’). El Celta, tocat, va veure perillar una altra vegada la porteria en un cop de cap de Messi a què va respondre Rubén Blanco amb una gran intervenció. La mala sort va tornar a acarnissar-se amb els blaugranes. En una contra, Umtiti va patir una ruptura muscular i no va poder tapar la incursió d’Aspas, que va entrar a l’àrea i va tirar la pilota enrere a Maxi Gómez, que va veure un espai per on colar la pilota i empatar el xoc (2-2). El Barcelona va tornar a recuperar el pols del partit però la següent acció clara li va arribar en una falta, que Messi va tocar en llarg i rasa a Piqué, que va retallar el porter però el seu xut va acabar repel·lit pel pal. L’actitud del Celta, amb pèrdues constant de temps, que li van significar unes quantes grogues, va treure de polleguera un Barça que va atacar amb més cor que cap. Malgrat el tarannà conservador i les pèrdues de temps, Pione Sisto va tenir el tercer gol, igual que Messi de falta i Paco Alcácer per part blaugrana, però els blaugranes van veure volar els dos primers punts del Camp Nou.

Ernesto Valverde va expressar la sensació agredolça que li va deixar l’empat i va afirmar que “tinc la sensació que se’ns han escapat dos punts. Hem tingut prou situacions per emportar-nos els tres punts. Arran del gol hem pogut empatar i hem tingut ocasions per anar-nos-en amb avantatge al descans. En el segon temps ens hem posat davant, i teníem la sensació que el 3-1 estava més a prop que el 2-2. Després de l’empat hem tingut ocasions per guanyar, però cal acceptar el resultat”, va reconèixer.

“Estem contents entre cometes, i fastiguejats pel resultat i la lesió d’Umtiti”, va afegir. Valverde no va voler criticar l’actuació del col·legiat, que va tornar a perjudicar el Barça. “Un sempre vol que les jugades polèmiques l’afavoreixin, però ha estat una situació sense més ni més. Confiem que tinguin més sort la setmana que ve”, va sentenciar l’entrenador.

Finalment, i malgrat haver cedit quatre punts en els dos últims partits, Valverde va fer una crida a la tranquil·litat. “Estic tranquil. Hem perdut punts en els dos últims partits, però no és res que no hagi passat abans, ni a mi ni al Barcelona”, va concloure el tècnic.