EL MILLOREL PITJOR

Remuntada èpica

L’Actel Lleida, que perdia de 16 punts al tercer quart, va acabar guanyant l’Araberri i va trencar la mala ratxa al Barris Nord || Djukanovic i Ogungbemi, protagonistes

El Volcall-Força Lleida va jugar un partit durant el descans.

El Volcall-Força Lleida va jugar un partit durant el descans.ÒSCAR MIRÓN

L’Actel Lleida va posar ahir fi a la mala dinàmica i la sèrie de mals resultats al Barris Nord aconseguint una victòria èpica (94-84) davant de l’Araberri. El conjunt de Comenge, que perdia per 16 punts en l’arrancada del tercer quart, va ser capaç de remuntar i sumar el sisè triomf de la temporada, després d’un apoteòsic últim quart, amb Djukanovic i Ogungbemi com a figures.

Inici molt travat, amb escassa defensa i intercanvi de cops, en el qual va sobresortir Mbaye sobre la resta dels seus companys. L’Actel Lleida va intentar assumir el control del partit i va arribar a manar per cinc punts (11-6), encara que el director de joc, Ogungbemi, va haver d’anar-se’n aviat a la banqueta per la segona personal. A partir d’aquell moment, el protagonisme va passar a mans de Mitrovic, que va destrossar els lleidatans amb el seu encert exterior. Fins a quatre triples i 18 punts va aconseguir el jugador de l’Araberri per a sorpresa d’un Barris Nord que, aclaparat, no hi trobava alternatives. Comenge ho va intentar tot per frenar-lo. Primer amb Sutina, després amb Lafuente i inclús amb Rubín de Celis, però Mitrovic trobava qualsevol forat per castigar una cop i un altre el cèrcol. Un dels seus triples va tancar el primer quart, en el qual els vitorians es van situar 9 punts a dalt (18-27).

Superb últim quart per a un Actel Lleida que va firmar una nova primera meitat massa fluixa

No va començar de millor manera el segon parcial, amb un altre triple de Mitrovic, el cinquè, que situava el seu equip 12 a dalt. L’Actel Lleida va aconseguir frenar la sagnia amb dos punts de Mbaye i el primer triple per als de negre, obra de Sutina, al qual Antonio Pérez va respondre amb un temps mort. Hermet va aconseguir un altre triple per a un parcial de 8-0, però va respondre l’Araberri amb un altre llançament exterior. Sí, de Mitrovic. Van ser moments d’intercanvi de cops, en què cap dels dos equips no prenia el control del joc. Ogungbemi va reaparèixer amb dos triples consecutius que van tornar l’Actel Lleida al partit, ja que es va situar només tres punts per sota (34-37). Però a falta de Mitrovic, va sorgir un altre tirador per al conjunt vitorià, Dee. Comenge, que va veure venir una altra escomesa de l’Araberri, va aturar el matx amb el seu primer temps, però els vitorians van tornar a escapar-se en el marcador per assolir el descans amb una diferència de 10 punts (38-48). Si la moral de la grada era ja baixa al descans, encara va davallar més després que Wintering i Uclés posessin el seu equip 15 punts a dalt en l’inici del tercer quart. I poc després una màxima de 16 (40-56). Sort que va aparèixer l’autèntic protagonista del partit, amb permís de Mitrovic. Djukanovic es va treure de la màniga dos triples per a un nou parcial de 8-0. A poc a poc, l’Actel Lleida va anar guanyant terreny a l’Araberri i va arribar a situar-se, una altra vegada, a només tres punts (55-58) després d’una cistella de Feliu. Tanmateix, hi va haver una altra escomesa dels bascos, experts en aquestes situacions, per tancar el quart amb un còmode 59-67. Tocava remar a contracorrent. La constància va sorgir efecte i els primers minuts de l’últim parcial van posar la primera pedra de la victòria. Vendaval de joc amb un Ogungbemi estel·lar i Djukanovic encertadíssim. En tot just quatre minuts van capgirar el partit, van situar l’Actel davant i van desesperar un Antonio Pérez que veia com els locals se situaven amb un 78-71. Eren moments de tensió, en què cada cistella valia el seu pes en or i l’Araberri va lluitar el partit. Però ahir, Ogungbemi i Djukanovic van formar una parella demolidora. A falta d’1:29 el base canadenc va anotar el 87-82 i va recuperar la pilota després d’un temps mort per cedir-la al serbi, que va sentenciar amb una de les seues penetracions. Era hora de celebrar-ho amb la grada, entregada al seu equip. Es va trencar el malefici del Barris Nord i l’Actel va sumar la segona victòria com a local, i a més per deu punts de marge.