EL MILLOREL PITJOR

Retorn a la realitat

El Lleida, eufòric per la gesta a la Copa, només pot empatar davant un Elx que es va avançar i podria haver guanyar al final si no fos per un gran Rivas || Els blaus acumulen 7 jornades sense guanyar

El juvenil Bojan Radulovic, que va entrar en els últims minuts, pugna per la pilota amb els defenses de l’Elx.ÓSCAR MIRÓN

El Lleida Esportiu va tornar ahir a la realitat de la Lliga i va baixar del núvol que va suposar la gesta a la Copa del Rei eliminant la Reial Societat, havent de conformar-se amb un empat a casa davant d’un dels favorits a l’ascens, l’Elx, que podria haver guanyat en la recta final de la segona meitat si no arriba a ser per tres intervencions providencials de Diego Rivas. Amb aquest empat, els blaus encadenen la setena jornada sense guanyar, en les quals només han sumat 4 dels 21 punts en joc, la qual cosa els ha portat a passar de llocs de play-off d’ascens a situar-se a la zona mitjana de la taula. El Lleida és ara a 4 punts dels llocs del play-off i a 6 del descens amb molts equips ficats en un puny.

Va tornar a marcar el Lleida després de més d’un mes sense fer-ho a la Lliga i de nou un inici endormiscat i a veure-les venir el va obligar a intentar la remuntada. Li va sortir bé en Lliga davant del Cornellà (4-2) i la inoblidable nit copera de dimecres passat a Anoeta (2-3), però no ho va assolir davant d’un Elx sòlid, amb molt ofici i ben armat a dalt, emparat en el seu gran fons d’armari. En definitiva, equip dissenyat per ascendir i amb urgències, que ja ha canviat d’entrenador i acumula amb la d’ahir cinc jornades sense guanyar, dos amb el nou inquilí de la banqueta, Josico.

El partit es va dividir en minipartits, concepte que ha popularitzat el tècnic blau Gerard Albadalejo, sobretot després de la gesta d’Anoeta. Un primer minipartit en el qual el Lleida va sortir tou i l’Elx ho va aprofitar a pilota parada per avançar-se en el marcador amb un cop de cap a plaer d’un dels centrals, Verdú (0-1, min. 8).

En tota la primera part, l’equip lleidatà va estar lent amb la pilota, espès d’idees, i aquesta falta de ritme en la circulació facilitava les coses a un Elx ben plantat en el camp amb un clàssic 4-4-2.

Va començar la segona part i un nou minipartit, seguint amb aquest fil argumental, en el qual el Lleida va sortir més intens i va assetjar en uns quants minuts d’inspiració un Elx que va encaixar l’empat després d’una gran acció d’atac local. Fernando Pumar va fer incursions per la banda, va centrar a l’àrea i Nierga es va girar i va enganxar un bon xut que va rebutjar el porter, però Javi López, molt atent, el va batre de xut creuat (1-1, min. 52).

L’Elx va veure les orelles al llop i va rellevar els tres homes de dalt per canviar la dinàmica. I així va ser. Va tornar a apoderar-se de la pilota i seues van ser totes les ocasions de gol. El veteraníssim Nino (37 anys) gairebé aconsegueix l’1-2, però Rivas i el pal ho van impedir. Edu Albacar i Sory també van topar amb el porter blau.

Va sortir a última hora l’heroi d’Anoeta, Bojan, però tot just va poder entrar en joc i aquesta vegada no hi va haver cap remuntada.