SEGRE

ACTIVITATS CONFERÈNCIES

“És clau un bon entorn per poder arribar a l'elit”

Carles Folguera, Núria Picas i Chema Buceta, protagonistes de la ‘master class’

Els ponents i organitzadors de les ‘master class’ que tenen lloc al complex Ekke.

Els ponents i organitzadors de les ‘master class’ que tenen lloc al complex Ekke.AGÈNCIA ITACA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director de la Masia, Carles Folguera, va assegurar ahir a Lleida que “un bon entorn és un factor clau perquè un esportista que tingui condicions i talent pugui arribar a l’elit”. L’executiu lleidatà i exjugador d’hoquei sobre patins va participar ahir en la primera jornada de la segona edició de les master class titulades Del rendiment a l’excel·lència, que tenen lloc a l’Ekke, juntament amb ponents de renom de l’esport com el psicòleg esportiu Chema Buceta, la corredora de muntanya Núria Picas i el ciclista paralímpic Juanjo Méndez, en una taula redona sota el títol L’entorn de l’esportista.

Carles Folguera va parlar del Mètode Masia 360, una sèrie d’accions dirigides al creixement esportiu, humà i d’autoconeixement dels esportistes que allotja la residència del Futbol Club Barcelona. “Fa un any i mig, vam posar en marxa aquest projecte pioner, que és el més avançat del món. Inclou no només els esportistes, sinó que fem que les famílies participin directament en el procés formatiu dels fills perquè aquests tinguin el cap ben moblat. I tenim un psicòleg, que anomenem social, que s’ocupa de conèixer les famílies, els hàbits i l’entorn dels jugadors. Tractem també l’educació emocional a través dels nostres tècnics”, va explicar Folguera, que va lloar la iniciativa d’aquestes master class organitzades per l’àrbitre internacional Xavier Estrada Fernández i l’entrenador d’handbol Txema del Rosal.

Per la seua part, Chema Buceta, considerat el pare de la psicologia esportiva a Espanya i autor del llibre Mi hijo es el mejor y además es mi hijo, va parlar a la seua ponència de la importància com a “ajuda extra” de la psicologia en el rendiment de l’esportista.

Pel que fa als pares, Buceta va dir que “cal ensenyar-los que no pesi més el seu ego i incorporar-los al procés formatiu del nen esportista”.

Avui continuaran les master class amb la segona i darrera jornada, que inclou dos tallers, un dels quals d’hipòxia, i ponències d’Edu Pons, del Barça, i Borja Comenge, del Força Lleida.

Els ponents i organitzadors de les ‘master class’ que tenen lloc al complex Ekke.

Els ponents i organitzadors de les ‘master class’ que tenen lloc al complex Ekke.AGÈNCIA ITACA

tracking