SEGRE

FUTBOL LLIGA DE CAMPIONS

El Chelsea, rival a vuitens

El sorteig aparella el Barça amb l’equip anglès, amb l’anada a Stamford Bridge el 20 de febrer i la tornada al Camp Nou el 14 de març || El Madrid, contra el PSG, i el Sevilla, davant del United

El Chelsea, rival a vuitens

El Chelsea, rival a vuitensSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estudi de probabilitat indicava que el Chelsea era el rival més possible per al Barça a vuitens de la Lliga de Campions i les matemàtiques no van fallar. A pesar de liderar el grup al davant de la Juventus, l’equip blaugrana tindrà davant un rival exigent, amb l’anada a Stamford Bridge el 20 de febrer i la tornada al Camp Nou el 14 de març. Serà un duel especial per a Cesc i Pedro, amb passat en el club blaugrana i que tornaran al Camp Nou, aquesta vegada com a visitants, representant l’àmplia colònia d’exjugadors de la Lliga, amb Morata, Azpilicueta i Marcos Alonso. El duel ha assolit la categoria de clàssic a la Champions, ja que tots dos disputaran la seua sisena eliminatòria des del 1999. Va passar la primera el Barça amb una gran remuntada (quarts de la temporada 1999-2000), després ho va fer el Chelsea (vuitens de la 2004-2005) i l’hi va tornar l’equip blaugrana la temporada següent (vuitens de 2005-2006). A les semifinals de la 2008-2009, arribaria el famós Iniestazo a Stamford Bridge, però el Chelsea es venjar a les semifinals de la temporada 2011-2012 amb Fernando Torres sentenciant al Camp Nou. Per la seua part, el Madrid s’enfrontarà a un altre aspirant al títol, un PSG que segueix buscant la primera final continental i que va tirar la casa per la finestra per fitxar Neymar. Al costat de Mbappé i Cavani, combinen a la perfecció en la seua primera temporada junts, més enllà de baralles per xutar els penals. Finalment, el Sevilla tornarà a topar amb un equip anglès a vuitens, el seu mur històric a la Lliga de Campions. Si el curs passat ja va quedar eliminat pel Leicester, encara es presenta més exigent l’enfrontament davant del Manchester United. L’equip de Mourinho, campió de l’Europa League, rendeix a bon nivell en la tornada a la Champions, que ja ha guanyat tres vegades.

El tècnic del Barça, Ernesto Valverde, va assenyalar que l’encreuament amb el Chelsea serà “un duel bonic de jugar”, encara que també “una eliminatòria dura, atractiva i motivadora per als jugadors i els aficionats”. En declaracions a Barça TV, Valverde va manifestar que “ha estat un sorteig dur per l’entitat del rival. Sabíem que no seria fàcil, perquè hi havia grans equips al bombo i ens ha tocat un dels més complicats”. En clau d’anàlisi, l’entrenador blaugrana va manifestar que el Chelsea “és un equip molt físic i fort, que té un esquema molt marcat i que està molt ben treballat tàcticament”. També va destacar el treball a la banqueta d’Antonio Conte, “un entrenador amb un bon historial, que ha guanyat títols al Chelsea i també a la Juve, i del qual tinc la sensació que és un tècnic metòdic, tàctic i molt organitzat”, va afirmar.

Sisena eliminatòria entre tots dos des del 1999 i tornada al Camp Nou dels exblaugranes Cesc i Pedro

“No tenim avantatge per jugar primer a casa. Quan t’enfrontes al Barça, has de donar el 120%”

Per la seua banda, Sergi Roberto va assenyalar que “és un rival molt dur per a nosaltres, com ho demostra el fet que l’any passat van guanyar la Premier League, però estem animats i amb ganes que comenci ja el primer partit”. A més, sobre la tornada de Cesc i Pedro, el blaugrana va dir que “estic content per tornar a veure’ls, però que es deixin guanyar”.

D’altra banda, Antonio Conte, el tècnic del Chelsea, va manifestar després del sorteig que “hem d’estar preparats per jugar primer a casa i després, fora. És impossible veure que hi hagi cap avantatge a jugar primer al nostre estadi. Quan t’enfrontes al Barça, l’important és jugar al 120%”, va afegir.

tracking