SEGRE

FUTBOL COPA DEL REI

El promotor de xiular l'himne al·lega llibertat d'expressió

Santiago Espot respon al jutge en català i nega haver repartit xiulets a la final del 2015

Santiago Espot, president de Catalunya Acció, durant la seua declaració a l’Audiència Nacional.

Santiago Espot, president de Catalunya Acció, durant la seua declaració a l’Audiència Nacional.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Catalunya Acció, Santiago Espot, va manifestar ahir en el judici que va promoure el manifest per a la xiulada a l’himne d’Espanya a la final de la Copa del Rei del 2015 al Camp Nou entre Barça i Athletic, que es va intentar expressar “una protesta pública i sonora contra la presència d’un personatge públic, emparada pels drets d’opinió i expressió”. Espot va declarar a l’Audiència Nacional que “la meua referència al cap de l’Estat és, si no recordo malament, com a rei i com a monarca sense entrar en temes de valoració personal, que mai han estat transcendents políticament per a mi. En el manifest exclusivament vaig fer referència a una situació política per un clima d’independència que ja el 2015 era notori”. Durant la seua declaració, Espot va negar haver adquirit i repartit els xiulets distribuïts a l’estadi, al qual a més va dir que no va assistir. Espot es va negar a contestar a la fiscal Ana Noé i va respondre en català a les preguntes que li feia en castellà el seu advocat, per la qual cosa el jutge, José María Vázquez Honrubia, li va preguntar per què no li contestava també en espanyol, cosa a la qual va replicar que s’havia acollit a aquest dret que ell mateix li havia atorgat. La fiscal va demanar que Espot sigui condemnat a pagar una multa de 14.400 euros com a autor dels delictes d’injúries al rei i ultratge als símbols d’Espanya, i la defensa va sol·licitar l’absolució a l’estimar que els fets no constitueixen els esmentats delictes, ja que Espot va exercir la seua llibertat d’expressió i ideològica.

El Barça té assegurat el jugador a canvi de 9 milions d’euros, encara que falta una reunió amb el Palmeiras per revisar l’acord. “Per incorporar-lo al gener, el Barça hauria d’asseure’s amb el Palmeiras i dir-li que vol fer ús de l’opció. El jugador sempre està disposat, ell està actiu i és empleat del club. Si a ell li confirmen que ha d’arribar al gener, no tindria cap dificultat”, va assegurar ahir l’oncle i representant del central, Jair Mina.

“El noi té mercat, jo he parlat amb clubs i també han arribat propostes al Palmeiras, per això és important que el Barça es defineixi. He parlat amb el Dortmund i seria un club interessant. No han fet una proposta oficial però el noi aniria a jugar allà sense problema”, va manifestar sobre un interès del club alemany.

Ernesto Valverde, tècnic del Barça, hauria donat el vistiplau a l’operació malgrat que Yerry Mina no compta amb experiència en el futbol europeu.

tracking