SEGRE

CICLISME INSTAL·LACIONS

Més pistes a Vila-sana

El Circuit de BMX, centre de tecnificació des d’aquest any, passarà de 9 a 20 itineraris abans del 2020 || Més de 5.000 visites el 2017, moltes d’internacionals

Nens danesos, anglesos i finlandesos que van participar fa uns dies en el campus internacional.

Nens danesos, anglesos i finlandesos que van participar fa uns dies en el campus internacional.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Circuit BMX de Vila-sana, que funciona des del setembre com a centre de tecnificació de les millors promeses catalanes de l’especialitat, s’ampliarà amb més pistes passant de les nou actuals a vint abans del 2020. Segons va manifestar el director i impulsor de la instal·lació, Marc Tugues, les obres d’ampliació començaran l’any que ve, malgrat que el pressupost i la primera fase estan encara per definir.

El Circuit de Vila-sana ja és tot un referent en el BMX. Destaca, sobretot, l’alta rampa de sortida, de nivell olímpic, amb què compta la instal·lació. Aquesta rampa, de 8 metres d’altura, és única a Espanya i és l’obra estrella. A més, l’agost del 2016 es va inaugurar el primer pumptrack asfaltat de Catalunya. La inversió des de 2008 ha sigut d’uns 550.000 euros.

El Bike Parc de Vila-sana s’està convertint en el destí preferit dels millors especialistes espanyols i europeus, però també per a aficionats com a lleure, famílies incloses. Aquest any hi va haver més de 5.000 visites i es van adquirir 217 abonaments de temporada.

Entre els passats dies 8 i 10, dotze corredors d’entre 9 i 14 anys de Dinamarca, Gran Bretanya, Finlàndia i Catalunya van participar en el I International Cycling Camp.

D’altra banda, dos dels corredors del centre de tecnificació, Griselda Artigas i Marc Román, van quedar quarta i semifinalista, respectivament, en el prestigiós Trofeu de les Nacions de BMX a Saint-Étienne (França). “Hem fet un salt qualitatiu molt important”, destaca el director Marc Tugues.

tracking