El Barça, sense opció en el clàssic europeu

El Madrid s’imposa amb comoditat, liderat per Doncic

El pivot blaugrana Seraphin intenta anotar davant de Tavares.

El pivot blaugrana Seraphin intenta anotar davant de Tavares.EFE

El Reial Madrid es va apuntar el clàssic europeu d’ahir a la nit (87-75) per pal·liar els seus mals números a Eurolliga a costa d’agreujar els del FC Barcelona Lassa, un xoc de tensió que va encarrilar el quadre local després del descans, molt superior en encert i inabastable per a la defensa culer, incapaç ni tan sols d’aguaitar una nova alegria davant del seu etern rival. Els de Pablo Laso van trobar equilibri en la seua classificació (6-6) oblidant lesions i cops en contra després d’una victòria en les set jornades anteriors. El Madrid va començar a olorar la victòria abans del descans davant d’un Barça superat en defensa i sense inspiració en atac. A la represa, amb la victòria a la mà els blancs es van venjar de la derrota de lliga fa un mes. No va dubtar el Madrid a fer llenya de l’arbre caigut i donar la primera gran alegria del curs a la seua afició.

Els de blanc van entrar en sintonia, recuperant ritme i encert, a la segona part per insuflar oxigen del bo en un moment delicat. Luka Doncic (16 punts), inclòs un triple des de la seua cistella sobre la botzina del tercer quart, va tornar a acaparar l’ovació local, aquesta vegada més repartida que mai. No li va faltar ajuda a l’eslovè per aixecar el Madrid. Facu Campazzo (10), Trey Thompkins (12), Jaycee Carroll (10) i Felipe Reyes (14) van engrandir la ferida d’un Barça que és a prop de fer un any que no guanya a domicili a l’Eurolliga.

La tensió dels dos equips va sortir a col·lació també en la protesta contínua, encara que el trio col·legial la va atallar repartint tècniques per qualsevol mínim gest. La renda local va créixer fins a la vintena però el Barça es va afanyar a no deixar una imatge amb aroma del passat Bartzokas. Els blaugranes van tenir en un triple del lleidatà Oriola l’opció de posar-se a sis punts en els últims minuts.

Per la seua part, Unicaja va vèncer el Khimki rus per 93-84, per posar fi a cinc derrotes consecutives.