HOQUEI SOBRE PATINS OK LLIGA

Derrota digna de l’ICG Llista

Pablo Álvarez celebra un dels tres gols que va marcar ahir a la nit davant l’ICG Lleida.VÍCTOR SALGADO/FCB

L’ICG Software Lleida va plantar cara fins al descans a un Barça Lassa que va haver d’esperar al segon temps per confirmar la seva superioritat i va batre els lleidatans per un clar 4-1. Els blaugrana arribaven a aquest partit ferits després de l’empat a Vic que els va fer perdre el lideratge en favor del Liceo. Per la seva part, els d’Albert Folguera hi anaven amb la moral pels núvols després d’encadenar sis jornades sense perdre a l’OK Lliga, i tocant la classificació per a la Copa del Rei amb la punta dels dits. Malgrat haver perdut ahir a la nit al Palau Blaugrana, el Llista aconseguirà matemàticament el bitllet coper si l’Igualada no guanya dimarts vinent a Reus, ja que els separa actualment una distància de set punts i en quedarien sis en joc.

Pel que fa al partit d’ahir, l’ICG Lleida es va trobar amb un Barça que dominava abans dels cinc primers minuts gràcies a un gol de Pablo Álvarez, però al qual li va costar traduir en el marcador la seua superioritat durant un primer temps en què el Lleida va jugar bé les seues cartes, va protegir la seua porteria i va acabar trobant el premi amb el gol de l’empat quan el partit estava a punt d’arribar al descans, gràcies a un gol de Roberto di Benedetto als 23 minuts.

Amb aquest resultat, la segona part era com si el partit tornés a partir de zero amb el Barça molt pressionat per no tornar a cometre un error com el de dimarts davant del Vic, que li va costar el lideratge. I ho va solucionar ràpid, ja que de seguida arribava el 2-1, obra de Pau Bargalló, amb la qual cosa el Barça començava a decantar el partit del seu costat.

Malgrat la targeta blava vista per Joan Cañellas, el Lleida Llista va jugar les seues cartes i va mantenir viu el partit i la incertesa al marcador fins al tram final. Només a dos minuts per a la conclusió va arribar el gol de la tranquil·litat (3-1), de nou a través d’Álvarez, que en l’últim minut firmava el seu hat-trick per tancar el partit (4-1).

Al final, derrota més que digna de l’ICG Lleida al Palau Blaugrana, sobretot perquè el Barça, encara que va merèixer guanyar, només va poder acabar de sentenciar en els últims minuts. L’equip lleidatà va ser un dur rival i va demostrar davant d’un dels millors conjunts del món que aquesta temporada pot fer grans coses.

El torneig es disputarà del 22 al 25 de febrer i comptarà amb la presència dels set millors classificats de la primera volta i l’amfitrió Lloret.

D’altra banda, el Reus es va classificar ahir per a la final de la Copa Intercontinental al vèncer el Concepción argentí (6-4). S’enfrontarà al Benfica que va derrotar l’Andes Talleres de Mendoza (4-7).

Lloret de Mar serà la seu de la Copa del Rei del 22 al 25 de febrerEl Pavelló Municipal d’Esports de Lloret de Mar acollirà la propera edició de la Copa del Rei. La ciutat catalana, que ja va acollir aquesta competició els anys 2006 i 2010, tornarà a convertir-se en la capital del millor hoquei del món.