SEGRE

CICLISME COMPETICIÓ

La Volta a Catalunya torna a la Val d’Aran 25 anys després

Acollirà una arribada i una sortida a Vielha, que no tenia una etapa des del 1993

Miguel Indurain, l’últim cop que la Volta va arribar a Vielha, el 1993.

Miguel Indurain, l’últim cop que la Volta va arribar a Vielha, el 1993.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Val d’Aran serà protagonista de nou de la Volta a Catalunya després de 25 anys d’absència, a l’allotjar Vielha el final de la cinquena etapa i la sortida de la sisena de la 98 edició de la ronda catalana, que aposta de nou per la comarca després de fer-ho per primera vegada el 1940. La Volta, que es disputarà del 19 al 25 de març del 2018, tindrà inici a Calella i finalitzarà a Barcelona, a la qual s’arribarà després d’haver passat pel Pirineu i la Val d’Aran prèviament, en la cinquena i sisena etapes, respectivament, el 23 i 24 de març.

El 9 de maig de l’any 1940, en l’etapa que va discórrer entre Lleida i Vielha, que va guanyar el ciclista luxemburguès Christophe Didier, va començar el vincle entre la capital aranesa i la Volta. L’endemà, l’etapa va sortir de Vielha i va arribar a la Seu d’Urgell, amb victòria del belga Louis van Espenhout. En total són onze les vegades que la ronda catalana ha tingut com a protagonista la Val d’Aran, l’última vegada, l’any 1993, amb l’etapa contrarellotge individual entre Les i Vielha que va guanyar l’especialista italià Maurizio Fondriest i en la qual va participar Miguel Indurain.

El vicesíndic d’Aran, Luis Carlos Medina, va assegurar que serà una bona ocasió per tornar a veure a la zona els millors corredors del panorama internacional, que ja van estar en l’etapa del Tour de França del 10 de juliol del 2016, amb sortida des de Vielha. Per la seua part, Juan Antonio Serrano, alcalde de Vielha e Mijaran, va manifestar que “l’arribada d’esdeveniments tan importants al nostre territori com la Volta suposa diversos beneficis per al municipi, ja que tant l’organització com els participants hi pernocten i consumeixen els nostres serveis, per la qual cosa suposarà un gran impuls econòmic per al territori”.

Finalment, el director general de la Volta Ciclista a Catalunya, Rubén Peris, va destacar que tornar a la Val d’Aran i a Vielha després de tants anys és una “excel·lent notícia per a la Volta”. “Podrem disfrutar d’un gran espectacle amb els millors ciclistes i equips del món en un territori on es respira ciclisme i que és tot un referent per als aficionats a la bicicleta”, va manifestar.

El Tour de França també passarà per Aran l’any que veLa Val d’Aran també tindrà l’any que ve el seu protagonisme en el Tour de França, si bé aquesta vegada serà testimonial. I és que amb prou feines seran divuit els quilòmetres que discorreran per les carreteres araneses, les úniques no franceses de l’edició del 2018, corresponents a la setzena etapa, fixada per al 24 de juliol, després de la jornada de descans. Serà la tercera vegada en els últims cinc anys que la ronda gal·la recalarà a la Val d’Aran.

tracking