EL MILLOREL PITJOR

Triomf històric

L’Actel Lleida dóna la sorpresa a la pista del Melilla i guanya per primera vegada en terres nord-africanes || Els de Comenge van arribar a manar per 20 punts a la primera meitat

Ogungbemi llança davant l’oposició de Servera.

Ogungbemi llança davant l’oposició de Servera.EL FARO DE MELILLA

Va donar la sopresa l’Actel Lleida a la pista del Melilla, on va guanyar per primera vegada en la seua curta història (80-95). No va ser un triomf fàcil, després que els locals reaccionessin en la segona meitat a una primera per emmarcar per part de l’equip de Borja Comenge, que va arribar a manar per vint punts. Un triomf que significa el setè de la temporada i l’opció de somiar amb alguna cosa gran.

Inici de partit a gran velocitat, amb un joc molt alegre, que va haver d’aturar-se durant 5 minuts al desprendre’s una de les proteccions inferiors d’un dels taulers. Malgrat la interrupció, els dos equips van continuar mostrant un gran nivell d’encert, intercanviant-se cistelles de qualitat. Ogungbemi va liderar les operacions i amb un dels seus triples es va situar l’Actel Lleida amb un 13-16, donant entrada Comenge a Karena i Sutina per reforçar el joc defensiu. Jugada perfecta. Dos triples més de Feliu i Ogungbemi que obligaven Alcoba a demanar el seu primer temps amb un desavantatge de 7 (15-22). No hi havia notícies dels locals i Karena, en els seus millors minuts de la temporada, va completar un parcial de 0-10 per al 15-26. Guerra es va exhibir amb una esmaixada i Rubín de Celis va contestar amb un triple sobre la botzina, per al 17-29 amb el qual es va tancar un magnífic primer quart.

El neozelandès va jugar el seu millor partit de la temporada i va ser clau en la victòria a Melilla

El del planter, que ahir va complir 100 partits amb l’equip, li va guanyar la partida a tot un Dani Rodríguez en l’arrancada del segon quart. Derksen va anotar un altre triple i Alcoba va haver de tornar a parar el partit després d’una nova cistella de Karena per al 20-36. Continuava el recital de l’Actel Lleida i la pitjor notícia és que Hermet i Mbaye es van carregar amb la segona personal. Tot i així, un altre genial acabament de Karena va establir la màxima diferència de 20 punts (22-42). Va reaccionar llavors un Melilla desconegut, amb un parcial de 6-0 que va frenar la sagnia i va obligar Comenge a demanar el seu primer temps. Ordre en defensa, però segona personal per a Martí. L’esforç físic va començar a passar factura, però l’Actel Lleida va aconseguir arribar al descans amb un marge de 16 punts (32-48).

Va sortir molt fort el conjunt local a la segona meitat, tocat en l’autoestima i, encara que Martí, amb un triple, va tornar a posar l’Actel Lleida 20 punts a dalt (33-53), els nervis van començar a fer acte de presència en els jugadors ahir de taronja. Ja no s’atacava tan fluid i els nord-africans ho van aprofitar amb un Almazán ressorgit. Després d’una pèrdua de pilota i cistella de Dani Rodríguez, Comenge va demanar temps amb el 44-54 i 4:09 per al final del tercer quart. Un triple d’Ogungbemi va frenar els ànims locals, però Rodríguez va començar a trobar-se còmode i això és mala notícia quan el tens com a rival. A l’ex de l’Actel Lleida li entrava tot i va començar a donar joc. Per part dels lleidatans, només responia un excel·lent Karena. En la recta final, els de Melilla van baixar dels deu punts de desavantatge i Rodríguez, amb un 2+1, ajustava encara més el marcador per entrar en el temps definitiu (57-63). Tocava aguantar molt l’empenta local. Una esmaixada de Fall no era el millor per començar l’últim quart, però va reaccionar l’Actel Lleida perquè Alcoba es veiés obligat a parar el partit a falta de 8:12 per al final i 59-69. Menys d’un minut després va ser el torn de Comenge, a causa de dos triples consecutius de Kapelan. Nova escomesa de l’Actel Lleida per al 66-75 després d’un triple, i torn per al tècnic local a 5:44. Partida d’escacs a les banquetes. Va tornar a aparèixer Ogungbemi amb un triple tranquil·litzador i els lleidatans semblava que havien tornat a ser els dominadors, fet que va certificar Djukanovic amb un altre llançament exterior que suposava el 70-83 a falta de 3:59. El temps va córrer a favor dels lleidatans en els últims instants, en un intercanvi de triples, i el Melilla buscava els seus forts. No els va concretar i l’Actel Lleida va sumar ahir el primer triomf de la seua història en terres nord-africanes.